söndag, maj 17, 2020

Meanwhile, back at the ranch...

...och livet fortgår...
Jag har jobbat en vecka, det var bra, inte så stressigt. Livet i Frankrike stannar av på något vis i maj med alla helg dagar och semestrar från föregående år som måste "solderas". Det är 1:a maj och 8:e maj och sen är det Kristihimmelsfärd i två dagar för fredagen bli ju en klämdag och sen Annandagpingst och så vidare.

Jag passar på att jobba de två veckor som är 5 dagar långa i år, så nästa vecka är jag på semester igen, "gör hon inget annat än semestrar den där människan" tänker ni, jo tänka sig det gör hon men hon har också ett jobb med väldigt fina fördelar som hon tar vara på.
Igår var vi och hjälpte vår husgäst med att fixa iordning hennes hus för försäljning. Trädgårdsarbete, städ och målning stod på schemat.
Jag gillar ju att påta i trädgården så den tog jag mig an.

Vi var 5 personer som fixade från 10:30 till 20:00 med en liten lunchpaus och jäklar vad fint det blev.
Vi tog bilder till annonsen och nu hoppas vi att det nappar en köpare. Huset är väldigt fint och nätt med en liten trädgård och allt som behövs för en liten familj. Det ligger i ett väldigt populärt område också så det ska nog inte bli svårt att sälja.

Idag ska husgästen byta hus, vi har "delad vårdnad" med föräldrarna. 😉 En vecka hos oss och en vecka med föräldrarna. Det är ju inte alltid så lätt att flytta hem till mamma och pappa igen så detta är ett mycket bra alternativ för alla.

Vi får ett fint avbrott i vardagen och går inte och skaver på varann  (jag kan vara lite tjatig måste jag erkänna) och Lenny umgås med sin nya kärlek.

Jag satt och jobbade en eftermiddag när jag hörde lite hemtrevligt slammer från köket. Middagen förbereddes och vi fick en fantastiskt god efterrätt. Vår husgäst älskar nämligen att laga mat och baka. Det känns som att ha vunnit lite på lotto! 😋

Jag ska gå på lite skogspromenader den här veckan tänkte jag. Lenny och jag ska ut och röra på karantänringarna (mest Lenny, jag har ju löptränat och yogat...).
Det ska bli roligt och skönt!

Bilden är på efterrätten som vi fick i veckan, jordgubbstiramisu!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar