tisdag, maj 05, 2020

Att ta sig i kragen

Jag är en vän av ordning och reda, jag gillar att ha "städat" omkring mig, MEN jag har ett problem, kan jag inte städa undan och lägga sakerna / kläderna / skorna / und so weiter någonstans blir jag slö och slarvig och ordning och reda blir oordning och oreda.

I huset finns inte många skåp eller garderober, det finns en platsbyggd garderob man kan gå in i men hyllorna är alldeles för djupa och med snedtaket funkar det inte. Jag har fått lägga kläder i travar innanför varann för att få plats med allt. Det rasar och jag blir vansinnig. Ett annat projekt är att göra om garderoben och byta ut hyllorna mot IKEAs hyllsystem Algot. Men det finns lite annat att göra först.

Vi ska få en inneboende nästa vecka, en kompis som har brutit upp med sin sambo och behöver någonstans att bo ett tag.
Gästrummet fungerade länge som en förlängning av mitt kontor. Nu är det slut med det, den stackars människan ska inte behöva se mitt elände när hon vaknar varje morgon så jag har tagit mig i kragen och har börjat att sortera och städa.

I söndags var det köket, igår badrummet och idag blir det mitt kontor. Jag kommer inte att kunna göra allt idag men det blir ju bättre. Man känner sig lättare till sinnes och visst är det härligt med ordning och reda? 😋

Det regnar idag så det blir ännu lättare att börja. Först ska jag bara fösa ut hunden som vill gå ut men inte orkar gå genom källaren.

Kom i håg, "sjung när du har tid"!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar