måndag, maj 04, 2020

May the 4th be with you

Jag är svag för ordlekar, har alltid varit och kommer säkert att ha kvar denna "svaghet" tills min hjärna skrumpnar.
Idag är det den 4:e maj och för alla Star Wars fans dagen D.

Jag har semester och jag ska städa och rensa lite grejor på mitt kontor. Jag har samlat på mig så väldigt mycket prylar och papper och saker som är bra att ha "ifall att". Det måste bli slut med det! Jag fixade lite i köket igår, bytte plats på brödburken och mixern och tog tag i saker som legat alldeles för länge och samlat damm!
Det blev bra och bättre ska det bli, men idag är det kontoret och gästrummet som gäller.

Vi har pratat lite om vad som kommer att bli av i sommar. Det blir nog en "hemmester" med dags utflykter i Val d'Oise istället för att åka någonstans.
Vi pratade med Matthias pappa och de ska nog stanna hemma också. Papy Maurice är sugen på att hjälpa oss att isolera "stora rummet". Vi bytte fönster förra året och det har gjort stor skillnad med temperaturen, mindre kallt på vintern och mindre varmt på sommaren, men väggarna är dåligt isolerade. Vi behöver sätta upp ytterligare ett lager isolering för att vi inte ska förlora värme på vintern.
Vi vill även byta ut eldstaden som idag är stängd, men som inte är särskilt effektiv, mot en vedspis som värmer runtom och inte bara på en sida.
Ett ganska stort projekt men det ska göras och det kommer att passa till i sommar. Det finns en massa saker att göra i huset, det är trivsamt men inte alls i vår smak.

Tänkte att idag behöver vi liva upp tillvaron med ett blåbär som har en isbjörn som tatuering! Varsågoda! Enjoy!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar