onsdag, maj 06, 2020

Så så

Sådär ja, nu skiner solen igen och jag har precis läst inne hos Annika att hon minsann har fått en leverans med fröer från Sverige.
Jag har ju tur att kunna så direkt i jorden men har ändå valt att så örter i kruka, dels för att kunna skydda dem på vintern, men också för att en del sprider sig så jäkligt, myntan, t.ex. är en lömsk typ.
I år började jag tidigt med att förbereda grönsakslandet, använde komposten och vände ner den i jorden, planerade för vad jag skulle så, var osv.

Jordgubbsplantorna fick byta plats och har nu börjat att blomma, morötterna växer fint, så även purjolöken som jag planterade bredvid efter som morötter och purjolök gillar varandras sällskap.

Björnbärsbusken och svartvinbärsbusken var båda mycket olyckliga jämte hallonbuskarna. Hallonbuskarna är som myntan, lömska typer som sprider sig som ogräs! De båda andra buskarna har nu fått varsin ny plats i två av grönsakslandets hörn och verkar trivas mycket bättre.

Jag fick frön av stockrosor av min ömma moder förra året. Dessa frön ligger nu i jorden mellan björnbär och svartvinbär och börjar att ploppa upp. Tomaterna är också planterade och myser i solen jämte päronträdet.

Jag väntar bara på en leverans, jag beställde luffagurka frön från Amazon i slutet på mars och de ska snart landa i min brevlåda.
Luffagurka kallas även tvättsvampsgurka eller badsvampranka. Man torkar helt sonika frukten och skalar den för att sen använda till disksvamp eller badsvamp eller vad man nu vill.
Jag använder redan luffa till disken och duschen och jag skulle gärna vilja diska med en egenhändigt odlad gurka om sanningen ska fram!

Jag såg även hos Annika att hon ska så rabarber! Det längtar jag efter... Det finns på trädgårdshandeln så nästa gång vi åker dit blir det nog en planta eller frön beroende på när man ska så om man vill ha skörd i år!
Bilden är från tidigare imorse på morötterna...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar