onsdag, juli 22, 2020

Då var det dags

Jag har letat ganska länge efter en frisör eller salong som är ekologisk och helst zero waste (det där sista var att ta i lite grann...) och jag hittade en salong i grannbyn.
Jag har inte fått tummen ur och så kom Covid-19 emellan och jag blev bara långhårigare och gråare... Den grå biten var i och för sig självvald även om jag har funderat på att kanske göra något.

Jag var ganska nöjd med min självbild tills jag såg bilder på mig själv från förra veckan när vi var ute på äventyr... Vad var det för grå tant som tittade på mig från bilderna?! Det var ju mitt ansikte och min kropp men håret, glanslöst och grått och tråkigt.

Jag ser ju inte alls ut sådan, jag ÄR ju inte glanslös och tråkig och framförallt inte färglös! Näe, sådär vill inte jag se ut så jag ringde salongen i grannbyn imorse och på lördag ska jag dit för en växtfärgning. De är nämligen specialiserade på växtfärgning och använder inga kemiska medel i någon av de produkter de använder på salongen eller säljer.

Vi pratade ganska länge på telefon, jag förklarade lite vad jag hade tänkt, jag vill helst inte dölja mina gråa hår helt utan istället använda dem som slingor med en rödbrun färg baserad på henna.

Tyvärr upplyste hon mig att schampot som jag använder lämnar en hinna på håret, jag använder schampo i fast form och det är inget vidare för färgat hår.
Jag får väl tänka om och leta efter ett zero waste alternativ.
Det ska bli spännande iallafall och jag bör nog ta med en god bok till salongen för bara färgningen tar 2 timmar...

För att illustrera min kommande förvandling erbjuder jag en bild från ett av våra urbex äventyr då jag hittade ett par ståtliga fågelben och kunde inte låta bli att rita dit resten av fågeln när jag kom hem!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar