onsdag, juli 29, 2020

Det knallar och går

Då har mer än en halv första jobbvecka gått! Dagarna och kvällarna flyger iväg och det är redan torsdag imorgon.
Jag har fixat undan det mesta i jobbväg på min sida för att kunna koncentrera mig på uppgifterna som ska göras när mina kollegor är på semester.

Jag vägde hundskrället idag, han har gått ner 200g på en vecka... Detta kommer att ta tid känner jag. Vi tog paus ifrån lunchpromenaden, det börjar att blir riktigt varmt igen. Temperaturen når sin kulmen på fredag då vi ska få (uthärda) 38°C!

När vår kompis Rod var här igår föreslog jag att han skickar hit sin jycke på fredag så hon inte behöver flämta ihjäl i en lägenhet som kommer att vara supervarm. Här kan vi stänga till fönsterluckorna och slänga oss på kakelgolvet om lusten skulle falla på. Det blir jag som stänger fönsterluckorna och hundskrällena som slänger sin på golvet.

Vi lyckas att hålla temperaturen nere på behagliga 27°C på nedervåningen när det blir hett ute. I källaren blir det ännu svalare så jag jobbar nog bland spindlar och hundar på fredag, men jag har nära till vinkällaren! 😂

Nästa vecka blir det en dag på kontoret, jag måste uppdatera min dator och det tar 2,5 timma och kan inte göras på distans.
Lika bra att göra det när alla andra är på semester så behöver jag inte trängas.

Annars känner jag mig lite rådvill, jag vill göra mycket men sitter helst och tittar på när pumporna växer eller läser en bok...
Jag får ta mig i kragen och göra ett par saker om dagen.
Jag skickade äntligen iväg de papper till djurförsäkringen för att förhoppningsvis få tillbaka de 450€ som vi betalade till veterinären när Lenny blev biten i maj.

Jag har sålt lite kläder och skor på Vinted men har en hel massa kvar. 

Jag har rensat ut böcker och tidningar som jag lägger i bokboxen vid stationen...

Och så gör jag en massa kefir!
Senaste trenden hemma hos oss är jordgubbskefir, mojitokefir och hallon och melonkefir!

Tänkte bjuda på en svalkande bild av just mojitokefir för dagen! Håll till godo!


2 kommentarer:

  1. Mojitokefir låter inte dumt när det är 38 grader! Enda gången jag besökte Paris var det så där riktigt varmt, 35 eller mer.
    Och att ta sig för saker är överskattat ;). Vi har en att göra-lista för resten av året uppsatt på väggen. På den står det: få inte Covid-19, flytta inte fler gånger i år, bli inte galen! Det är nivån på ambitionerna typ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har ett par flaskor iskall kefir som med all säkerhet kommer att gå åt imorgon. Helt omöjligt att göra saker när det är över 30 grader, hjärnan blir mosig och hela kroppen bara sväller upp av all vätska man drar i sig! Usch!
      Bra ambitioner för resten av 2020 tycker jag, lite lagom med tanke på att ingen har en aning om vilka skruvade bollar som kommer kastas vår väg de kommande månaderna.
      Min mycket dagsfärska ambition är att överleva morgondagen och kanalisera två jyckars upptåg och energi inomhus... Det blir en explosiv dag skulle jag tro!

      Radera