onsdag, oktober 31, 2012

Dr Dolittle

Idag är det fredag för mig, det är ju en av de där famösa helgdagarna imorgon och på fredag tar min kund ledigt!

De flesta åker på en liten weekend men jag har bestämt mig för att stanna hemma och tur var väl det för en av mina kompisar stod utan kaninmatare den här helgen.

Jag ska ge "lille" (han är ganska stor) Swiffer mat tre gånger den här helgen. Hans föräldrar bor 10 minuter från där jag bor, dessutom på väg till métron så det är ju inte särskilt ansträngande.
Dessutom är han mjuk som en angoratröja och jättesnäll!

Det är bra att ha kompisar så nära när man behöver lite hjälp, C & S hjälpte mig med att koppla in en taklampa och sätta upp en hylla i badrummet (jag avskyr att borra i kakel och jag gillar inte att mecka med elektricitet!) så det är ju självklart att jag tar hand om Swiffer!

lördag, oktober 27, 2012

Spik i foten

Jag var ute och sprang igår efter jobbet och jag upptäckte med ens att jag hade minsann ont i höger fot när jag satte ner den i språnget...
Jag tog mig igenom mina tre varv lite lätt haltande men envis som synden!

När jag kom hem ringde jag mor på Viber från min icke fungerande iPhone, jag har nämligen bytt telefonoperatör och glömt att låsa upp telefonen...
Visst är det nesligt, men samtidigt väldigt skönt, nu bestämmer vi en tid för att träffas och håller tiden, som på den "gamla" goda tiden innan mobiltelefoner fanns. Ordningen ska väl vara återställd om någon dag hoppas jag...

Tillbaka till modern och telefonsamtalet. Den senaste veckan har varit ganska ansträngd på arbetet vad kontakten med min ansvarige gäller.
För att göra en lång historia kort så har det tjafsats om vem som skulle ta vissa projekt som var påbörjade och där projektledaren har slutat. Jag har en arbetsbelastning som är mer än hög, men det har de andra projektledarna också.
Skillnaden är att jag jobbar på kundbehoven innan genomförande av projektet, så jag måste hitta lösningarna innan de ska installeras och det går oftast fortare än själva utförandet.

För en månad (!) sedan sa jag till att två projekt till inte skulle fungera i min planering men jag kunde ta dem på villkoret att vi nedprioriterade två andra projekt...
Inget svar, och i torsdags tog det hus i he..ete!
Min ansvarige delger mer ofta än inte sin stress och han stressar upp sig ganska snabbt...
Och detta var på liv och död verkade det som. Jag vägrade ta skulden med tanke på att jag redan hade informerat alla om vad jag kunde och inte kunde göra...

Fastän jag inte låter sånt här tjafs spela ut i mitt liv så tror jag att detta kan ha irriterat mig tillräckligt för att fnurra till min fot!
Dessutom så fick jag en fin komplimang från en av kunderna som är så nöjd med mitt arbete och samarbetet vi har att de skickade en mejl till min ansvarige, synd bara att det kom efter att han började tjafsa om trivialiteter...

Näe, idag ska jag bara tänka vackra tankar och så ska jag ju träffa en superfin tjej som är på Paris besök! Imorgon är jag bjuden på brunch klockan 13.00 (vintertid, poängterade kompisen) och då ska man ju ta med lite godsaker, jag tänkte göra en vitchoklad och kokos kladdkaka med en fruktsallad. Kan inte bli mycket bättre! Fotsmärtan kan ju bara försvinna med allt detta positiva!

måndag, oktober 22, 2012

Yoga + Löpning = Sant

Alltså... Jag har snöat in lite på det här med träning, men det är så förbaskat härligt!
Isabelle och jag var på Bikram Yoga igår. Med undantag av att salen var fullsatt och att jag stack huvudet i rumpan på Isabelle under "dandayamana-bibhaktapada-paschimotthanasana" eller "standing separate leg stretching pose" (som är lite lättare att säga), så var det den bästa Bikram klassen jag har genomfört hittills!!

Jag hade inte ont av värmen en enda gång och knäna höll hela vägen genom de skållheta dyngdura 90 minuterna!

Ikväll var jag ute och sprang igen, 4 varv runt lac St Mandé (ca 700 m) + till och från lägenheten som borde representera 1 km till... Intervall träning men jag drog ner vilan till 1 minut nu...
Sammanlagt borde det bli 15 - 20 minuters löpning, hurra, och inte det minsta ont i knäna!

Imorgon blir det Bikram igen och sedan blir det nog kanske lite löpning på onsdag... Men det får vi se!
OK, jag lovar att sluta att tjata (snart) men jäklar vilken kick man får!!
Nu måste jag sova för hjälp vad trött jag blir! :o)
 

fredag, oktober 19, 2012

Stämmningen på jobbet

Idag gjorde Luis och jag vågen för Joëlle eftersom hon slutade röka för 7 veckor sedan!
Luis blir ofta irriterad på Joëlle för att hon pratar mycket och högt och han kan inte koncentrera sig då.
Det är ansträngande för alla när stämningen är spänd mellan två människor och jag har velat ändra på det, först med hjälp av "medling" sen med hjälp av attraktionslagen!

Alltså, på mindre än två veckor har stämningen lättat och Luis ler igen!
I morse gick till och med mötet mellan några av oss jättebra, det brukar också vara spänt!

Det hela slutade då med vågen och skratt och vi gick alla hem för att få en fin helg!
Och detta är bara början!

Med hot och förtryck uppnår man inget, med kärlek uppnår man allt!

Barfotalöpning och Bikram Yoga

Jag tränade barfotalöpning idag för andra gången den här veckan. Förut sprang jag för att det var lättvindigt och gratis men med Chris McDougalls bok i bakhuvudet och fivefingers på fossingarna har löpningen lyfts till en helt ny nivå som jag aldrig har upplevt tidigare!

En helt ny värld har öppnats!

Jag måste verkligen rekommendera Born To Run även om man inte gillar löpning eller sport, boken är så bra skriven, den är spännande och den är framförallt sann!

Igår var Isabelle och jag på Bikram, det var en av de bästa yoga klasserna jag har varit på sedan jga började med Bikram.
Ju mer yoga jag tränar dessto bättre löpare blir jag och ju mer jag tränar löpning dessto bättre yogi blir jag!
Detta är precis vad jag har letat efter! Jag gick ut och löptränade efter jobbet fastän jag var dödstrött, men jag fick en sån adrenalinkick bara av att dra på mig träningskläderna och ta på mig skorna.

Dessutom fick jag en ny kompis i Bois de Vincennes, en liten mops, som Frank i Men in Black, som hette Peggy! Hon ville mer än gärna springa med mig men det fick hon inte för husse...  

Les trésors de Mme Bonheur

Så hur gick det nu med den där Svordomsburken?
Nathalie slog rekord idag och svor för 1€30, Joëlle höll sig tills klockan blev 17.00, sen gick det åt 0€20, jag svor medvetet för 0€10, men det var det värt!

Första veckan svor vi för 3€60, andra veckan var det väldigt stressigt och det kostade oss 4€30, den här veckan var lite mindre jobbig eller så har vi helt enkelt blivit lite bättre på att inte svära; det gick åt 3€80!
Det ligger alltså 11€70 i potten än så länge, fast Nathalie är skyldig 0€20!

Jag svär inte alls lika mycket längre och jag har blivit en jäkel på att vara oförskämd (när det krävs) utan att svära eller att vara vulgär!
Men förra veckan klämde jag mitt finger i en stol och det kostade 0€50!

Jag återkommer med en uppdatering om några veckor, men i den här farten kommer vi att kunna äta middag relativt snart!




tisdag, oktober 16, 2012

Attraktionslagen

Alltså min idol Milea bland andra (den första var nog Mya tror jag) fick mig att se det självklara i livet: Attraktionlagen, titta in hos Milea hon kan berätta mycket bättre än jag.

Hur som helst, dagen började med en karl som ringde mig och inte hörde när jag svarade, lite irriterad skriker jag att jag hör honom väldigt bra och jag skulle gärna vilja veta vad jag kan hjälpa till med...
Jo det är UPS som vill leverera min nya router/modem etc. Och han undrar om det skulle gå bra att lämna paketet till Dr C på första våningen!
Herregud, första gången som ett bud föreslår en lösning!
Jag känner mig lite dum som var ganska otrevlig och skickar ett SMS med portkoden och önskar en trevlig dag som "ursäkt".
Ikväll hämtade jag mitt paket hos den gode doktorn och tänkte att man kan ju ändå tacka budet så han fick ett till SMS ikväll, hoppas bara att han inte tror att jag flörtar! :o)

Jag var ute och sprang i kväll, det var underbart fint väder och jag kände mig stark! Intervall löpning runt den konstgjorda sjön bland ankor och gäss. 1 minut löpning och två minuter vila (gå i lugn takt) och jag orkade faktiskt i hela 35 minuter. Kanske inte verkar mycket men efter 7 år utan löpning känns det mer än lyckat.
Och inte har jag ont i knäna heller, låren och vaderna däremot känns lite möra! Hurra! Detta ska jag göra om på fredag. Imorgon och torsdag blir det Bikram yoga.

Gissa vad jag upptäckte när jag kom hem?! De hade satt igång värmen!!
Alltså det här med attraktionslagen fungerar, om nu någon skulle tvivla!

Nu måste vi bara få till det på jobbet också där stämningen utanför vårt team är ganska usel...

Jag har lagat pappas tomatsoppa ikväll, så nu ska det bli middag!

Hoppas att eran dag var lika bra som min!

måndag, oktober 15, 2012

Jo det var ju en sak till...

...jag har ju en jättesak att vara tacksam för! Jag ska till Filippinerna i februari 2013 och fira min kompis 50 årsdag!
Idag gjorde jag steg två på min "to-do" lista: första dosen Hepatit A vaccin.
Steg ett var biljetten så klart!
På lördag ska jag gå och titta på en väska, steg tre! Hurra, och allting känns ju så jäkla mycket bättre!  

Rebelote

Jaha, då var det den där tiden på året igen, vinter tror jag bestämt att det heter!
Det blir kallt så fort i min lägenhet, den ligger helt åt norr så det har kanske med det att göra.
I morse vaknade jag med 15°C och nu i kväll är det 17°C mitt i rummet.
Jag ringde som vanligt till förmedlingen som jag hyr lägenheten av och som vanligt så ringde de till företaget som har han om huset och sedan blev det inget mer med det.

Jag skulle ta kontakt med Herr X eller Herr Y... Jag fick tag i Herr Z som bor på mitt våningsplan och han lät inte särskilt intresserad, han skulle skicka en mejl imorgon men det kunde nog ta ett par dagar...
Jag kan ju inte ens tvätta eftersom tvätten inte kommer att torka! Tänk att det ska vara så här varenda eviga år?! Skulle de börja krångla så har jag bildbevis!

Äh fast jag är tacksam för att ha ett tak över huvudet! Och med ett par raggsockar så är det inte fullt så kallt!

söndag, oktober 14, 2012

Sedan sist

Just det, vad har hänt sen sist? Jodå, jag har ju inte legat helt på latsidan precis...
Jag har haft och och har fortfarande vansinnigt mycket att göra på jobbet så jag är rysligt trött, men det är roligt och det håller mig uppe, det och te och yoga!

Förra helgen hade jag en kompis från London på besök. Jag hade sett fram emot hans besök och tyckte att det skulle bli roligt. Hoppsan vad det blev ansträngt!

Han kom mitt i rusningstiden på fredagen och blev genast irriterad över alla människor på metron, "Jag gillar inte folkmassor". Nähäpp, i Paris är det folk överallt...

Jag ska bespara er de de flesta plågsamma kommentarerna men de strömmade ganska friskt under de två och ett halvt dygn han var här.
Croissanterna från mitt bageri smakar som dom i från ett snabbställe i London, och det ena var inte bra och det andra var jobbigt och jag blev besviken.
Samma sak när jag föreslog olika aktiviteter, "Näe det vill jag inte göra och jo, maten var väl OK." Då pratar vi om en av mina absoluta favorit restauranger osv.

Jag blev mycket, mycket besviken på hans beteende och jag undrar faktiskt så här i efterhand varför han kom hit.
Jag frågade honom om han hade haft något roligt här eller om det bara varit jobbigt.
"Jo det mesta var OK" svarade han, då gav jag upp, sa till honom att slå igen dörren när han åkte till stationen och sen gick jag till jobbet.

Och sedan dess har vi inte hörts av... Jag trodde att jag kände honom, men efter 6års vänskap kan man fortfarande bli förvånad!

måndag, oktober 01, 2012

La Boite à Gros Mots

...eller svordomsburken som man kanske kan kalla den, har blivit invigd på mitt arbete idag.
Jag gjorde av med 10 cts som motsvarar en svordom efter ett rungande Merde som följde en dumhet utförd av undertecknad på min dator... Nathalie spenderade 20 cts och Joëlle 10cts. De andra är så fula i munnen att de inte ens vågar vara med.

Det är så lätt att trilla in i svordomsträsket när man diskuterar med mina kollegor på jobbet.
Jargongen är ganska hård men hjärtlig och i vokabuläret ingår en hel del mer eller mindre fulingar...

Jag tycker inte att jag svär särskilt mycket på svenska (fast mamma håller inte med, Hej mamma!) och inte särskilt på franska heller. Je sais me tenir, jag uppför mig när det "krävs" och släpper loss när jag kan...
På jobbet är det nästan lite som en tävling i att slänga käft och jag ligger bra till på den listan!
Nu ska det bli ändring och jag ska utveckla konsten i att slänga käft med stil istället för med runda ord...
Saperlipopette, fichtre, diantre, bon sang de bois, nom d'une pipe, sacrebleu, zut, mince, punaise och mercredi kommer enkom hädanefter att periodvis halka ur denna rosentrut!