fredag, maj 01, 2020

1:a maj

Glad första maj!

Här firas första maj vanligtvis med politiska demonstrationer, som i många andra länder och så ger man en liljekonvalj till nära och kära för lycka. Jag skrev om traditionen i detta inlägg 2007.

Idag blir det inget sådant. Mina liljekonvalj (4 st) som jag lyckades att rädda undan Matthias hungriga gräsklippare och Lennys klantiga tassar torkade trots att de står i skuggan av en buske. 

Vi körde till återvinningsstationen / tippen, vi hade samlat på oss en massa bråte och att åka dit är tillåtet. Nu är källaren nästan tom 😛 och man andas lite lättare...

Grönsakerna från getfarmen hämtades igår, det var lång kö, ännu längre än vanligt p.g.a. de 1-2 meter mellan varje kund. Gendarmeriet var där, två stora killar och deras stora motorcyklar. Det visade sig att de inte alls var där för att kolla våra certifikat och papper utan för att göra som vi andra, handla ost och grönsaker. Det tog nästan 25 minuter men det var skönt att stå ute i solen och se lite andra människor. 

Matthias systerdotter fyller 6 år idag och det firades via WhatsApp då det inte går att ta sig till Montpellier inom den snaraste framtiden.

På tal om framtiden så ser den mindre ljus ut för invånarna i Ile de France dit Paris och även Val d'Oise hör.
Undantagstillståndet som blir mindre strikt från och med den 11:e maj kommer nog inte att gälla oss.
Kartan som jag har lånat från Le Parisien, där man även kan läsa hela artikeln, är en provisorisk karta av Frankrikes olika län. De gröna kommer i princip att få mindre strikta regler den 11:e, de orangea är ännu osäkert och de röda, well, det ser mörkt ut...
Jag hade väl förväntat mig det och blir det så då får vi leva lite till med undantagstillstånd. Värre är det med de som lever av turism; hotell, restauranger, barer, caféer... Vi får se hur vi tar oss ur detta.

Bilden är lånad av Le Parisien

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar