Som ni redan vet är jag en stor paj älskare...
Idag testade jag en Upp-och-ner-vänd tomat paj... Jag blev lite besviken, jag tyckte att den var väldigt salt, utan tillsatt salt...
J tyckte den var super och tog två portioner...
Kanske har någon av matblogsfantasterna en lite idé för att göra pajen godare?
Tarte Tatin aux tomates séchées et confites
Till 6 personer
250g paj deg
500g färska tomater
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
250g soltorkade tomater i olja
1 tsk mald kummin
Sätt ugnen på 50°C
Skiva de färska tomaterna i 1cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt klädd med bakpapper.
Ringla olivoljan över skivorna, peppra. Skala och hacka vitlöken fint och strö den över tomatskivorna.
Låt tomaterna "confitera" (hjärnsläpp) i 20 minuter i ugnen.
Täck botten på pajformen men soltorkade tomater. Ta resten av de soltorkade tomaterna och mixa dem med lite av förvaringsoljan och mald kummin.
Bred sedan tomatmixen över de soltorkade tomaterna i botten på pajformen, lägg sedan i de färska confiterade tomaterna.
Täck med pajdegen (vik in degen i formen och nagga degen) och baka pajen i 25 minuter i 200°C.
Så här såg min paj ut...
Såg gott ut. Inte omöjligt att jag provar någon dag. Ett spontant tips för att göra den godare tror jag skulle vara att ha i någon god ost kanske feta eller brie men då blir den ju ännu saltare förstås
SvaraRaderaMan kanske kan sockra och peppra tomaterna som skall confiteras?
SvaraRaderaLåter väldigt gott. Pajdeg, använder du någonslags färdig deg? På bilden ser det ut som någon smördeg.
SvaraRadera