Tjo på er!
Solsken och måndag, kan man begära så mycket mer?
Helgen har varit lugn och skön. Vi har städat och organiserat vårt palats.
Verktygsboxen som J har svurit åt i 1 år förpassades till källarregionen, det gjorde även en låda med köksgeråd som jag inte vill slänga, än...
Den bästa nyheten är ändå, Ömma modern håll i dig, fotöljförbannelsen som jag svurit åt i 1 år skall ut och resa. Den skall med J till jobbet och stanna där. Hipp Hurra! Jag vet inte vad vi skall göra med all plats!
Snart börjar det väl eka...
I lördags var det semmelpremiär hos oss.
Här är mina semmelbullar
...och här är de färdiga semlorna
Svärfar mumsade och tyckte att svenska bakverk och kakor (vi åt en svensk mandelkaka förra veckan som Svärfar hade köpt) borde få bättre reklam så goda som de är... Jaha, får väl börja baka då...
Jösses vad de ser goda ut! Få se om jag kan övertyga barnen och deras kompisar om ett försök att göra lika fina när vi har "svenskonsdag"!
SvaraRaderaDessutom är det busenkelt att göra...
SvaraRaderaVad jag är lite ledsen över är grädden... Jag har inte lyckats att hitta vanlig hederlig vispgrädde att vispa... Finns bara på "spray burk"... :o(
Ser jättegoda ut. Jag tänkte försöka mig på att baka semlor imorgon men även här i Spanien är grädde lite knepigt. Den går inte att vispa ordentligt. Får se om det blir spraygrädde för mig också
SvaraRaderaHelt vanlig hederlig vispgrädde? det är svårt att hitta. Men bland all H-mjölk? i små tetror?
SvaraRaderaDe ser iaf mycket mycket goda ut! Fantastiskt!
Tack för alla dessa komplimanger!
SvaraRaderaDe var mycket goda också. Jag gjorde små för att jag tycker att det blir lite väl mastigt annars.
Jag kan inte hitta vispgrädde. jag frågade J men han visste inte alls vad det var... Skall fråga svärfadern. Däremot har jag sprungit som en dåre över halva Paris för att hitta havregryn... Slut överallt. Jag hittade tillslut biologiska på Auchan igår middag. Helt otroligt.
Jag brukar köpa crème fleurette när jag ska vispa grädde. Det är väl kanske inte som svensk grädde, men det funkar bra att vispa och det är åtminstone en kylvara och inte UHT som de gillar så mycket här...
SvaraRaderaJag skall testa crème fleurette nästa gång... Sist jag försökte vispagrädde stod jag i 30 minuter och försökte att fluffa till grädden... Träningsverk var allt jag fick...
SvaraRaderaJag tycker det låter väldigt dekadent och bra med sprejgrädde på semlor. Nästa steg borde vara att smakförstärka mandelmassan med amaretto.
SvaraRaderaAmaretto... Jaa, det kanske inte var en dum idé... Spraygrädde däremot, tro mig, är mindre bra... Det håller inte formen utan flyter ut och slaskar sig efter 5 minuter... Inte skoj... :o(
SvaraRadera