måndag, februari 20, 2006

Vad härligt!

Det känns minsann som om våren är på väg! Igår regnade det, i lördags kom solen vid 17h00 tiden... Men det ÄR faktiskt ljust när jag kommer till jobbet 07h40 och det ÄR ljust nâr jag går. Det är ljust till klockan 18h15 – 18h30... Våren är på väg!

Jag har fixat eget krubb idag, pastasallad med tonfisk och tomater bl.a.
En liten macka blev det också... Gjorde faktiskt en termos med thé. Känner mig lite som ”Patentverksgubben” i Lorry, med sin termos och smörgåsar.
På tal om mackor så blev jag ganska sentimental när jag satt och väntade på planet på Landvetter förra veckan.
En kille jämte mig tog upp sina hemmagjorda smörgåsar. De var inslagna i smörgåspapper.
Då kom jag och tänka på mimmi (min lilla söta mormor)! Hon gjorde alltid ägg & bacon smörgås när vi åkte till kusten på vintern och inspekterade stugan. Världens bästa smörgåsar tror jag... Kaffe i en gammal termos med gul flätad plast runt.

Jag har hittat nya bloggar med fler expatrioter... Gérard Dépardieu (misstänker att det ät taget...) "Vardagens små äventyr" och Tolken med "Barnen i Paris".

6 kommentarer:

 1. Är du samma krokofant som är med på forum franco-suédois? Det låter lite så av ditt sätt att skriva (och namnet också)... (detta var en komplimang vet ej om det framgår så tydligt!)

  SvaraRadera
 2. Underbart att Du minns äggåbaconsmörgåsarna på hålkaksbädd... å den gula plastklädda termoskannan med mormises kokta kaffe :o)
  ...samtidigt som man kan bli trång i halsen av allt som bara har varit... men det är som guld, tidens tand biter inte på...

  SvaraRadera
 3. Fred: Visst är det samma Krokofant som på forum franco-suédois självklart tar jag detta som en komplimang *ler*

  Anonyma Krokofantpappan: Hur skulle jag kunna glömma mimmi och mojsan? Det fanns väl inget bättre ställe än mimmi & mojsans kök? "Luta inte huv'et mot tapeten, den blir flottig..." Så flottig i håret kan man väl ändå inte vara... *ler*

  Mamselamsen: No worries, våren kom och gick... Idag regnar det och vi hade exakt 0°C klockan 07h44. Hmfr!

  SvaraRadera
 4. Tack för kommentaren om inskrivning. Jag ska kolla med ambassaden (har inte blivit av än, jag bloggar istället:-D), men det verkar verkligen som att man inte behöver det numer.

  Men idag är det iskallt och snöblandat regn!

  SvaraRadera
 5. Visst är det skönt med lite ombyte... Hjälp vad tråkigt det skulle vara med samma soliga fina väder jämt... Eller...

  SvaraRadera