onsdag, februari 22, 2006

Simma lugnt…

Ja, jag tog upp simmningen efter 3 veckors idisslande...
I Frankrike är inte badhusen byggda som i Sverige t.ex. Man skulle ju kunna tro att dessa ganska pryda människor skulle ha fixat till separata omklädningsrum, herrar dörr till vänster, damer dörr till höger, eller tvärtom, men icke sa nicke...
Det kommunala badhus jag gick till igår, som dessutom kostar 4.70€ / inträde (40€ för ett 10 kort) är byggt på följande sätt:
En lång korridor med kabiner på varsin sida om mitt gången. Damer vänster, herrar höger.
Kabinen är utrustad med två dörrar, den är liten och dåligt upplyst. Dörr nummer två går ut mot skåpen som man kan låsa in sina kära ägodelar i.
Den enda gången man kan vara helt naken utan att oroa sig för nyfikna manliga blickar är i kabinen på 2m².
Väl ute i det fria måste baddräkt på för nu skall man duscha sig, med baddräkten på...
Toaletter och dusch ligger 10m från omklädningskabinerna...
På plus sidan ligger obligatorisk badmössa för långt hår även om jag ser ut som en kinesisk smurf med bula i nacken. Och även det bakteriedödande fotbadet (en låg ”bassäng” med vatten till anklarna)
Bassängen är 50m lång tack ock lov. Däremot har ingen hört talas om högertrafik i simsammanhang. Här simmas och plaskas det hej vilt i alla riktningar.
Jag simmar mina 20+ längder (har ”svurit ed” på att simma minst 1000m) och skall sedan upp och duscha.
Ok fint, nygjort, rent... Jag tar av mig baddräkten... Tvättar av allt kloret och kommer på att nu skall den lille dräkten på igen för att ta sig de 10m i allas blickfång tillbaka till kabinen.
Försök ta på en blöt baddräkt på en blöt kropp som är sträv av vatten och klor... Ha! Smaka på den du!

Förutom detta bottennapp med omklädningsrummen får badhuset helt godkänt. 10 minuter från jobbet och öppet till 20h00 varje dag.
Två gånger i veckan skall jag masa mig dit hade jag tänkt... Det blir imorgon också då... Avslappnande var det iallafall.

6 kommentarer:

 1. Simma lugnt :o)

  kkram/krokopaps

  ps det snöar :o( ds

  SvaraRadera
 2. Mmm på "min" simhall fanns det en korridor för män och en för kvinnor. Helt separata... men inte duschade man utan baddräkt heller. Nu skulle jag verkligen tycka att det är konstigt! :-)

  SvaraRadera
 3. Jag tror att vi hade någon diskussion om det på Forum Franco-Suédois om inte jag minns fel...

  SvaraRadera
 4. Vad duktig du är! Jag har också tänkt att simma minst 1000 meter minst en gång i veckan. Sen jag i höstas flyttade till Madrid har det blivit dåligt med tränande. Men har ännu inte kommit iväg till badhuset här i närheten. Blir lite nyfiken efter att ha läst det här. Duscha med baddräkt? Bakteriedödande fotbad? Jag har hittills aldrig varit på något spanskt (eller franskt) badhus.

  SvaraRadera
 5. Jag tror att jag inte uttryckte mig i klartext riktigt...
  Fransmännen eller ja kvinnorna duschar och tvättar sig med baddräkten på. Jag var i stort sett den enda som tog av baddräkten för att tvätta mig efter simmningen, vilket verkade vara spektakulärt... Innan man går i bassängen så duschar man väl sig möjligen med baddräkten på men...
  Det lilla fotbadet ja... Det är som en nedgjutning i golvet som man inte kan gå runt utan att passera där badhuspersonalen går, där vatten med (antar jag) någon slags bakteriedödande historia finns. Det minskar väl risken för allahanda fotåkommor tror jag. Jag vill inte ta upp dessa här för att snart är det munchdags. Jag skall fråga ikväll vad det är för något i fotbadet... Om jag kommer ihåg.
  Jag skall på nytt bli en kinesisk blek smurf med bula i nacken ikväll...

  SvaraRadera
 6. Men oj, dags att Frankrike tar och moderniserar sig lite kanske.

  SvaraRadera