Väldigt lätt att göra... Lyckas varje gång!
Recept på 500g Pâte Brisée (pajdeg)
250g vetemjöl
180g smör
1 nypa salt
1 ägg gula
5 cl mjölk
Till fyllningen behöver man:
3 zucchinis
2 matskedar olivolja
3 ägg
1dl matlagningsgrädde
100g fromage blanc - vilket skulle bli kesella på svenska
100g riven ost
Salt och peppar
Skär av ändarna på zucchinin, skölj, torka och skiva fint. Jag använder osthyveln (Min osthyvel är i stort sett oanvänd förutom de få gånger jag tar en sväng om IKEA för att köpa en bit Västgötakloster till ockerpriser.)
Värm olivoljan i en stor stekpanna och fräs zucchinin på medelstark värme i 10 minuter eller tills den har blivit mjuk.
Låt svalna
Klä pajformen med degen och stick den med en gaffel. Sprid zucchinin jämt i formen.
Värm ugnen till 180°C
Knäck äggen och vispa samman i en skål. Blanda ner matlagningsgrädden, kesellan och till sist den rivna osten. Salta (den som vill) och peppra och slå blandningen över zucchinin.
Grädda pajen i 35 minuter i 180°C.
Serveras varm eller ljummen.
Jaa, go' vänner svårare än så är det inte... Och gott är det också.


Tack! Det verkar riktigt gott! Jag ska testa.
SvaraRadera