Tolken frågade vad jag använder för recept till mina semlor...
Jag har provat Tastlines Semmelrecept. Det blev jättebra.
Här kommer det...
Semmelbullar
40 st
50 g jäst
150 g smör
5 dl lättmjölk
1 dl socker
1/2 tsk salt
1,5 liter vetemjöl
Jag lägger inte mandelmassa i mina för det blir alldeles för mastigt... Dessutom är inte jag särskilt förtjust i mandelmassa...
Jag lägger i vaniljglass istället...
Bilden är lånad
Vad använder du för grädde? Jag hittar ingen som är tillräckligt fet för att vispas ordentligt och som dessutom är god (dvs inte UHT). Det blir ju inte lättare av att de inte skriver ut fetthalten i det här landet.
SvaraRaderaCrème Fleurette:
SvaraRaderaCrème fraîche liquide à 35% de matières grasses. Idéale pour faire la crème chantilly.
Sen finns det ju alltid grädde på "sprayflaska". Bridelight tror jag att märket heter. Tydligen finns en ny variant som gör grädden "hårdare" som "våran" svenska. Tänkte prova den i år...
Jag brukar blanda madelmassan med innanmätet och lite mjölk, så fyller jag på bullen igen och toppar med vispadgrädde. På det sättet är smaken på mandelmassan mindre ... "écoeurant".
SvaraRaderaMen din lösning med vaniljglass låter hur gott som helst ! :-)
Tack! Jag ska prova till veckan.
SvaraRaderaHar aldrig provat me glass i.Gott låter det. Men måste man inte äta i raketfart för att inte söla ner sig och omgivningen?
SvaraRaderaLilla B: Näe, jag äter i vanlig takt och klarar mig undan söl... So far, so good... :o)
SvaraRadera