söndag, oktober 07, 2007

Svenskt bröd

Jag har hittat polarkakor i affären igen...
Ganska svårt men det verkar som om polarbrödet börjar bli populart här... Man kan t.o.m. köpa färdiga sandwiches med "le pain suédois". Då skall man be om en "suédois au saumon" (en svensk med lax) eller något liknande.
Jag läste för nöjes skull på paketet och kom än en gång att tänka på hur mystiskt Sverige är in en fransmans ögon...

Så här står det:

"Svenskarna har för vana att inta dessa runda bröd, en skandinavisk specialitet, till frukost eller som smörgås.
Motsvarigheten i Sverige till vår baguette bakas i traditionella ugnar i svenska byar."

Va? Det verkar som om varenda familj bakar polarbröd till daglig konsumption... Eller tror dom att vi köar utanför vår lokala polarbrödsbageri... När Herr Dupont eller Madame Martin... Svenskarna köper sitt polarbröd på ICA!!

Jag undrar bara när sötleven skall göra sitt intåg i Frankrike...

3 kommentarer:

  1. Your the best Krokofanten :)

    SvaraRadera
  2. Hahaha, jamen det är klart, du vet väl om att polarbrödet enbart bakas ute i byarna, i varenda familj?

    SvaraRadera
  3. En gång (det var ett tag sedan), satt jag bredvid en kille (OK, kanske inte den smartaste grabb jag träffat) på en fest, som undrade om det fanns stora städer och motorvägar i Sverige. I ett land där alla bor i en liten stuga under en gran handlar väl ingen på ICA!

    SvaraRadera