måndag, juni 02, 2008

Med London i sikte...

Jag har fått lite tips inför min stundande London resa...

1. Tate Modern (Det finns en båt att åka med till muséet)
2. Books for Cooks (Tack Sara, jag hade glömt av att jag ville gå dit...)
3. Camden Market (Väcker 90-tals minnen till liv)
4. Ronni Scott's Jazz Club (mysig club från 40-50 talet)
5. The Prospect Of Whitby (Pub)
6. Golden Dragon (Restaurant i China Town)
7. Son Que (Vietnamesisk Restaurant i Shoreditch)
8. Momo (Japansk restaurant i Ealing)
9. OXO Tower (Restaurant för utsikten)

Jag har hittat något som heter Hamiltons Gallery, de ställer ut foton... Verkar mysigt! Sedan finns National Portrait Gallery – Photography Collection också...
Så det får bli:

10. Hamiltons Gallery
11. National Portrait Gallery

Nummer 12 får bli Museum of London och "The Great Fire of London 1666"

12. Museum of London ("The Great Fire of London 1666")

Fler tips och "måsten" mottages tacksamt!

5 kommentarer:

 1. Tate Modern har jag också fått tips om, men vad är det för museum egentligen, har du koll på det?

  Camden Market var jag på sist jag var i London. Hade hört både positivt och negativt om det, just för att det ju är väldigt turistiskt. Jag gillar inte marknader i allmänhet, men jag älskade Camden! Just Camden Market var väl inte jättespännande kanske, men att det fanns så mycket överallt... Byggnaderna var häftiga, och en sådan annorlunda del av London. Däremot märkte vi att det fanns gott om ficktjuvar. Gott om poliser också dock.

  Det blir nog England/London för mig i sommar igen, förmodligen. Ska hälsa på min kompis familj i Redhill, troligen nästan en vecka och då kommer vi få se mer av England, t.ex. Brighton och så. Blir kul om det blir av - så roligt att bo i en engelsk familj, allt blir ju mer... engelskt då. :)

  Och ja, fotomuseum!! Vill VERKLIGEN gå på ett sådant. Min kompis är väl dock inte lika intresserad som jag. Men åh vad jag hade gillat det. Något sådant borde jag besöka nästa gång jag är i Paris också, då får jag be dig om tips. :)

  SvaraRadera
 2. Tate Modern skulle väl kunna liknas vid något slags "Moderna Muséet" kan jag tro, jag avger rapport vid hemkomst... :o)

  Vad härligt det låter att bo i en engelsk familj. Jag skall faktiskt åka till Brighton med en engelsk kompis om en vecka! Hoppas att det blir fint väder!

  När du kommer till Paris nästa gång kan vi gå tillsammans på fotoutställningar om du har lust!
  Jag har en hel massa bra tips!

  SvaraRadera
 3. Ja, det låter ju som en toppenidé!! (Att gå på fotoutställning tillsammans i Paris.) Jag skall komma ihåg det. :)

  SvaraRadera
 4. Ha sa hiiiiimla roligt!

  SvaraRadera
 5. London tips:

  Portobello Market på en solig lördag.

  Efter det att du stillat din hunger i Books for Cooks så kan du gå över gatan och få reseinspiration i The Travel Bookshop.

  Käka sen din middag eller lunch på den turkosa restaurangen Thai Rice som ligger precis efter marknadens "hjärta". Deras curryrätter och kokosris är YUMMY!

  En annan dag kan du packa ner en bra bok, en god flaska vin, lite trevlig mat och dra till Richmond och strosa längs med floden och sedan njuta av boken och maten i parken.

  Om du blir sugen på en god drink och gillar glammiga och lite "over the top" barer så kan du prova Beach Blanket Babylon i Notting Hill.

  Föredrar du en mer "down to earth crowd" så finns Mao Mao på Portobello Road. Har du tur har de även ett bra liveband ;-)

  SvaraRadera