måndag, oktober 10, 2011

Sparris soppa

Jag älskar sparris och särskilt sparrissoppa. Jag kollade upp ett recept som jag provade idag... Miam! Och jag är ju inte den som är snål utan delar gärna med mig! Bon appétit!

Grön sparrissoppa

4 port.
ca 15min

Ingredienser
300 gram grön sparris, färsk (jag använde sparris i glasburk)
1 st gul lök, finhackad
5 dl vatten (jag använde en del av spadet istället)
1 st kyckling buljongtärning, eller grönsaksbuljong
3 dl matlagningsgrädde
0,5 dl vitt vin, torrt
smör
salt och peppar

Tillagning
1. Skala, skiva och koka sparrisen mjuk i saltat vatten (det går att byta ut mot burksparris). Häll av vattnet och spara gärna lite av sparrisspadet till att blanda ut buljongen med istället för vatten.

2. Fräs sparrisen och löken i lite smör utan att det tar färg. Tillsätt vatten, buljongtärning, vitt vin och grädde. Låt koka i cirka 10 - 15 minuter.

3. Smaka av med salt och peppar och en nypa socker för att få bort den sträva smaken. Mixa soppan i en matberedare eller stavmixer.

Sila soppan för att få den riktigt slät. Servera med bröd.

1 kommentar:

  1. Mums - sparris och soppa är en ypperligt bra kombination! Spar receptet för framtida soppkok.
    Kram

    SvaraRadera