tisdag, september 19, 2006

Tarte courgettes - tomates - mozzarella

Jag har blivit en riktig hejare på att göra pajer...
Igår provade jag ett nytt recept...
I original receptet är det feta ost men J gillar inte feta så jag bytte ut den mot vanlig mozzarella.

Jag använde färdig smördeg, men jag tror att man kan använda sig av vanlig pajdeg (pâte brisée) för att göra pajen lite mindre fet.

OK here goes...

Recept på 500g Pâte Brisée (pajdeg)

250g vetemjöl
180g smör
1 nypa salt
1 ägg gula
5 cl mjölk


Till fyllningen behöver man:

2 zucchinis
3 tomater
200g mozzarella eller feta ost
2 dl matlagningsgrädde
3 ägg
1 matsked olivolja
Färsk basilika (jag använde fryst)
Salt och peppar

Klä pajformen med degen, stick botten med en gaffel och låt vila i kylskåpet.

Tvätta zucchinin och skär den i 1cm tjocka skivor.
Förväll skivorna i kokande vatten i 5 minuter. Skölj i kallt vatten och lät rinna av.

Värm ugnen på 210°C.

Skär tomaterna i klyftor, skär bort "kärnorna" och låt rinna av.

Täck pajbotten med zucchini, sedan med mozzarellan eller feta osten skuren i tärningar. Lägg till sist på tomatklyftorna.

Blanda matlagningsgrädden, äggen och olivoljan i en bunke. Tillsätt den finhackade basilikan.

Häll blandningen i pajformen och grädda i 35 minuter i 210°C.

J tyckte att pajen var ursmaskig!

  Posted by Picasa

1 kommentar:

  1. Mmmm, det vattnas i munnen av det där receptet... får nog testa snart. Som tur är älskar vi både feta och mozzarella.

    SvaraRadera