lördag, februari 23, 2008

Gulaschsoppa

Jag har faktiskt lagat Gulaschsoppa idag... Jo, jag vet... Det i stort enda jag äter i köttväg är köttfärs och kyckling... Det blev gulasch först för att jag ville använda köttfärsen men jag skall laga Aloo Gobi lite senare.
Man kan säkert laga den här soppan med sojafärs också men jag har inte hittat det här...

Här kommer receptet som jag hittade på Aftonbladet.

Gulaschsoppa med köttfärs
4 portioner Tid: 45 min

1 stor gul lök
3 potatisar
1 grön paprika
1 röd paprika
2 msk matolja
300 g köttfärs
1 dl tomatpuré
2 tsk paprikapulver
1 tsk kummin, stött (ej spiskummin)
1 krm cayennepeppar
1 l vatten
2 köttbuljongtärningar (Jag använde grönsaksbuljong tärningar)
Salt och peppar

Till servering: Eventuellt matlagningsyoghurt

Gör så här:
Hacka löken. Skala potatisen och skär den i bitar. Dela och kärna ur paprikan och skär den i små tärningar.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek löken på medelstark värme ett par minuter, utan att den tar färg.
Tillsätt köttfärsen och bryn den under omrörning.
Låt tomatpuré, paprikapulver, kummin, cayennepeppar och hälften av paprikan fräsa med en stund på slutet.
Häll över köttfärsen i en rymlig kastrull. Tillsätt potatis och häll i vattnet och buljongtärningarna.
Låt soppan sjuda under lock i cirka 20 minuter, eller tills potatisen är mjuk.
Smaka av med salt och peppar, och lägg i återstående paprika.
Servera soppan som den är, eller med en klick matlagningsyoghurt.

Till mig blev det två stora matlådor och en ganska stor lunch portion. Som syns på bilden tyckte jag att det var gott! Jättegott!

3 kommentarer:

  1. Oj, det lätt ju gott ju. Fast nu tänker jag med typ quornfärs eller sojafärs i. Jag har nog aldrig smakat gulaschsoppa, så det kanske vore något att prova hemma...

    SvaraRadera
  2. ..gulasch p� kyckling �r inte s� tokig heller
    papps :o)

    SvaraRadera