Eh, jag kanske är lite konstig, men jag tänkte på sparris i första hand? Eller någon sorts kronärtskocka, men det kan ha varit för at jag åt det i går? ;)
Jag säger som Brasse... Fel, fel, fel... Detta är något så lurigt som ett skaldjur... På engelska heter det Gooseneck Barnacle och på latin Pollicipes Polymerus. På franska går det under namnet "Pouce pied". Jag smakade på det igår i en restaurang och tänkte att ni ville säkert se detta... Man äter själva "kroppen" eller stjälken eller vad man nu kan kalla det... Lite salt och ganska segt skulle jag vilja säga... Detta exemplar kom från Bretagne men de finns i flera länder runt Medelhavet också. Vill ni veta mer kan ni läsa här... http://en.wikipedia.org/wiki/Gooseneck_barnacle Inget jag direkt kan rekommendera...
Råsnygg bild även om den inte direkt fungerar som reklam för maträtten. Ser ut som stackaren har världens största fot... det här får jag nog kolla lite mer på.
Vad man än tycker om utseendet så kan jag bara säga att dom är jättegoda. En kräfta är inte heller så snygg, men god. Så låt er inte luras av hur den ser ut.
Håller med, en konstig "fot" eller nåt. Fint :D
SvaraRaderaHåller också med. Är det en sköldpaddsfot eller nåt?
SvaraRaderaVad är det för stackare som dras med den foten?
SvaraRaderaMen vad är nu det här?
SvaraRaderaNämen vad är det där???? Snaka om ligtornar!!!!
SvaraRaderaDET där kunde jag inte räkna ut vad det är med bästa vilja i världen... *s*
SvaraRaderaEh, jag kanske är lite konstig, men jag tänkte på sparris i första hand? Eller någon sorts kronärtskocka, men det kan ha varit för at jag åt det i går? ;)
SvaraRaderaTill vänster på bild ser det ut som en mussla, kan det vara en sköldpadda?
SvaraRaderaJag säger som Brasse... Fel, fel, fel...
SvaraRaderaDetta är något så lurigt som ett skaldjur... På engelska heter det Gooseneck Barnacle och på latin Pollicipes Polymerus.
På franska går det under namnet "Pouce pied".
Jag smakade på det igår i en restaurang och tänkte att ni ville säkert se detta... Man äter själva "kroppen" eller stjälken eller vad man nu kan kalla det...
Lite salt och ganska segt skulle jag vilja säga... Detta exemplar kom från Bretagne men de finns i flera länder runt Medelhavet också.
Vill ni veta mer kan ni läsa här...
http://en.wikipedia.org/wiki/Gooseneck_barnacle
Inget jag direkt kan rekommendera...
Kan inte påstå att jag blir sugen att prova detta, ser mest ut som en alien för mig!
SvaraRaderaRåsnygg bild även om den inte direkt fungerar som reklam för maträtten. Ser ut som stackaren har världens största fot... det här får jag nog kolla lite mer på.
SvaraRaderaJag tror det där skaldjuret är en alien som dykt upp (ner!).
SvaraRaderaFascinerande fot...!
SvaraRadera/Katarina
Fulsnygg fot men inte skulle jag vilja smaka den.
SvaraRaderaLäcker bild och spännande motiv.
SvaraRaderaMen...nej tack...helst inte på min tallrik, men om man är gäst har man förstås inget val.
oj vilken bild fundera på skölpadda o kaktusarter..
SvaraRaderaGullvi
Vad man än tycker om utseendet så kan jag bara säga att dom är jättegoda. En kräfta är inte heller så snygg, men god. Så låt er inte luras av hur den ser ut.
SvaraRadera