tisdag, april 01, 2008

Sidaction

I lördags var jag volontär åt Sidaction. Det är en förening som jobbar för att bekämpa Aids.
Varje år i slutet på mars början på april ängnas en helg åt Sidaction med TV program och en närapå dynget runt öppen telefonsluss. Jag "jobbade" i en av dessa telefonslussar för en förening som jag är med i.
I år blev jag "befodrad" från volontär till en medlem i organisatörstaben... I svart t-shirt och springande som en tetting kollade jag så att alla 86 volontärer hade allt som de behövde och att allt var som det skulle...
Fastän detta är ett mycket viktigt och allvarligt ämne hade vi roligt!
Jag har jobbat till och från för Sidaction i 6 år nu.
Själv har jag inte haft någon närmare kontakt med sjukdomen eller någon som är sjuk men jag tycker att det är vansinnigt viktigt att informera och framförallt ta bort stämpeln av "ful" sjukdom som HIV och Aids har.
Det är inte bara homosexuella män eller lösaktiga människor som är kan bli smittade...
I Frankrike på 90-talet uppdagades en skandal som bevisade att Centre National de Transfusion Sanguine medvetet hade transfuserat blödarsjuka med HIV smittat blod mellan 1984 och 1985. En av två blödarsjuka blev smittade enligt CNTS.

När jag gick hem i lördags hade det samlats in 3 250 000€ ungefär. Förra året stannade mätaren på 6 000 000€. Vi får se hur det går i år...

7 kommentarer:

 1. Snyggt jobbat! Det är ett viktigt ämne, men jag har haft uppfattningen att man pratar mycket mindre om det nu än för kanske tio år sedan?
  Varje gång jag hör talas om blodskandalen får jag obehagsrysningar. Vilken mardröm.

  SvaraRadera
 2. Jag med. Jag gillade annonskampanjen förra året med nyhetsankarna och undertexten, skulle ni lyssna på mig på samma sätt om jag var hiv-positiv.

  SvaraRadera
 3. Det var jag. Jag är lite trött idag tror jag.

  SvaraRadera
 4. Hej hej, vet inte om du har sett det redan, men jag är tillbaka i bloggetern igen! ♥ Hoppas allt är bra med dig!

  SvaraRadera
 5. Ohh Hej Frida!

  Vad QL att se dig igen!
  Jag hoppar in till dig med en gång!

  Vad det gäller HIV och Aids så visst känns det mindre viktigt och bortglömt i media, men faktum är att det gör framförallt unga heterosexuella mindre försiktiga och det är där som spridningen av viruset har ökat markant... :o(

  Mina kompisar ringde faktiskt till 110 förra veckan och en av dem skänkte 80€. Jätte fint tycker jag!

  SvaraRadera
 6. Va duktig du är! Jag brukar ofta tänka på att jag skulle vilja göra mer volonätarbete och liknande men det blir liksom aldrig av. Det enda jag kan skryta med är att jag betalar till Amnesty varje månad. Har ofta tänkt att jag skulle vara lite aktiv där för jag har varit med hur länge som helst.

  Håller helt med att det är viktigt att få bort stämpeln på Hiv och Aids som en ful sjukdom. Kan drabba vem som helst. Jag har inte heller haft någon kontakt med sjukdomen eller någon som är smittad.

  SvaraRadera
 7. Jag skulle aldrig ha blivit volontär om inte jag hade haft en väninna som är väldigt aktiv.
  Jag får liksom aldrig tummen ur som man säger...
  Jag tror att det viktigaste är att man gör det man kan oavsett om det blir med fysiskt engagemang eller med pengar eller både och...
  Kolla med Amnesty vad som behövs, ett bra sätt att träffa nya människor och göra nya saker...

  SvaraRadera