söndag, oktober 11, 2020

Dofter

Jag läste ett inlägg hos Karins "Min franska blogg" häromdagen, där hon skrev om fransmäns mani att allt ska lukta... Företrädelsevis gott då.

Jag tänkte på hur förvånad jag blev när jag såg parfymerat rosa och lila toalettpapper. För att inte tala om hur chockad jag blev när jag var på Sephora med en väninna och hon köpte en parfym till sin bäbis!
Va? Finns det ens? Hur kan man vilja parfymera en liten bäbis som av sig själv luktar så gott?!

Det ska hängas vanilj Wunderbaum i bilen och doftspridare i varenda rum som puffar ut lite syntetisk parfym när man går förbi...

Jag kan inte minnas att det var sån parfymhysteri i Sverige, kanske har jag fel...
Nu är ju Frankrike parfymens förlovade land så det är kanske därför?

Vi var och hälsade på våra kompisar i Amiens idag, vi tog hennes bil för att åka på urbex äventyr. Förutom att hon kör som en biltjuv så luktade bilen svagt av vanilj. Handtvålen på toaletten och i köket, vanilj...
Är det en doft som får mig att må illa så är det vanilj! Jag är en känslig själ så med lite häftig bilkörning och vanilj blir jag åksjuk som jag blev när jag var liten.

Vi hade en mycket bra dag, illamåendet till trots, mycket intressanta saker som jag berättar om i ett annat inlägg. Lenny hade det bra också, han fick nämligen följa med för kompisens son älskar hundar.
Det blev så intensivt att Lenny fick sova middag. Han fick även närkontakt med en höna och en katt och det gick tydligen jättebra! Nu ligger han i korgen och snarkar igen. Jag ska väcka honom om 20 minuter för mat...

På det får ni ta del av lite luktfria handmålade blommor från en herrgård vi besökte för ett tag sedan.

2 kommentarer:

  1. Haha! I USA finns det också mycket som luktar hit och dit. Inte bebisparfym tack och lov men doftljus, parfymerade hundbajspåsar (!!!!!), parfymerade soppåsar (okej, de köper jag faktiskt ibland - blir så mycket roligare att hantera soporna då), och som du säger doftspridare som man sätter i uttagen i rummen. Och wunderbaums till bilen också. Vanilj är vanligt här också - jag är inget fan heller! - och nu på vintern "pumpkin and spice." Tvättmedlet OCH sköljmedlet är självfallet hårt parfymerat - vi köper det luktfria men det får man leta lite efter. Hundshampoerna är också ganska intensivt parfymerade om man inte gör en ansträngning och försöker hitta ett luktfritt. Osv.

    Hela din kommentar om lukter påminner mig om Patrick Suskinds bok "Parfymen. Historien om en mördare." Har du läst den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Självklart har jag läst "Parfymen", jag såg filmen också men blev besviken, jag hade föreställt mig någonting helt annat. Boken är fantastisk! Vacker och sjuk på samma gång.
      "Pumpkin & Spice" låter hemskt! Alla dessa "varma" syntetiska dofter ger mig antingen huvudvärk eller illamående. Usch!
      Matthias har en e-cigarett som han ibland fyller med "Custard" eller "Lemon meringue pie" det stinker som en toalett på en avdankad vägkrog utefter motorvägen. Jag är nästan säker på att han skulle älska "pumpkin & spice". Hu!

      Radera