onsdag, februari 10, 2021

Kusin vitamin

Idag har det varit så otroligt soligt och skönt ute, trots -6°C, så Lenny och jag tog en extra lång lunchpromenad i 1,5 timma och nästan 7km för att tanka D vitamin!

Vi var som kalvar på grönbete båda två! Så glada att vara ute i solen och uppe i skogen. Lenny var mest glad för att han fick springa lös och jag var mest glad för den friska luften, solen och framförallt snön!

Dagen började med en kaffe och två mejl (låter som fyra bugg och en coca-cola) sen blev det meditation med arbetskompisarna via Teams.

Jag tycker att dagarna bara springer iväg men jag får ändå gjort en massa så jag ligger i framkant på vad som ska göras och det känns jättebra. Ingen stress vid horisonten och det är ju toppen!

Jag känner mig mycket mer avslappnad nu också än vad jag har gjort på flera år. Kanske är det placebo tack vare akupunkturen, kanske är det "på riktigt". Sanningen är väl att jag känner innerst inne att det är "på riktigt" och det gör att det sprudlar en liten, liten bäck där i mitt allra innersta medvetande och det börjar att bubbla upp till ytan så smått, som ett skratt ungefär och det känns fantastiskt fint!

Skulle det vara rimligt (men det är det inte) skulle jag skola om mig till akupunktör imorgon och be Dr Tran Dinh att få bli hans lärling! På stuberten! Tänk om detta är 42? Det känns nästan som om jag har hittat graalen efter år av migrän och slentrianmässiga mer eller mindre smärtor.

Överdriver jag? Säkert.
Är detta orimligt? Ja, det kan vi nog påstå.
Tror jag på det? Utan tvekan!

Mamma, oroa dig inte, jag är vid mina sinnens fulla bruk, lite frälst bara kanske, men det ska man bara vara glad för!

Dagens bild blir från skogspromenaden med lillkalven. Som ni ser har vi inte mycket snö men man får glädjas åt de små sakerna i livet, inte sant?

4 kommentarer:

  1. Visst är det underbart när man känner att man hittat något som äntligen funkar på sånt man dragits med länge! <3 Vi vet ju att akupunktur funkar, det finns det ju vetenskapliga studier på. Sen är det säkert en bra grej att du hittat en blandning av yoga, meditation, mat som funkar och det här. Också härligt att må bra när man inte gjort det på länge...bara att njuta av den känslan och försöka komma ihåg att inte ta den för given!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det känns verkligen som om jag har hittat hem i denna behandlingen.
      Saker och ting faller långsamt på plats som snöflingor, yogan och meditationen hjälper också till att läka och får mig att växa.
      Nu har jag äntligen förstått att hälsa är inte avsaknaden av sjukdom utan hälsa är välbefinnande på alla plan.

      Radera
  2. Även om jag är inomhus, men man vill ju och ska ut, så är det så skönt med sol. Förändrar hela dagen. Extra fint med snö också. /Frida

    SvaraRadera
  3. Hela hjärnan blir som pånytt född med lite frisk luft och solsken! Nu har vi ingen snö kvar, den smälter bort i solskenet och det kommer ingen ny.

    SvaraRadera