lördag, april 11, 2020

Bye, bye...

Jag tittar på svensk TV lite då och då, oftast Nyhetsmorgon eller På Spåret, andra program kan bara visas i Sverige och meka med en privat VPN lösning för att låtsas att jag är i Sverige vill inte jag. Dels för att jag vill inte installera sånt på min dator och så gärna vill jag inte se på svensk TV att jag betalar för en privatlösning. Då finns det abonnemang att köpa men så mycket tittar jag inte på TV, varken fransk eller svensk. 

Imorse tänkte jag äta min frukost och titta på Nyhetsmorgon, men se det gick inte. Nu måste man vara folkbokförd i Sverige för att titta på TV4 överhuvudtaget! Jag kan förstå SVT men TV4, är inte det en privat kanal?
Lite snålt kan tyckas (det tycker jag) men strunt samma, jag läser bloggar och tidningar istället.

Idag har vi en "mellandag" det är lite molnigt men det ska bli ganska varmt ändå. Vi har haft väldigt soligt och varmt de senaste dagarna så jag har nästan blivit uppbränd på armarna.
Sådde lite kålrötter igår, morötterna ser ut att pluppa upp, sakta men säkert. Värre är det med purjolöken, men det kanske ger sig.
Jag vill gärna ha tomater också men dom ska man så under skydd och det har jag inga så det blir väl till att vänta tills vi kan åka till handelsträdgården igen. När vi åkte förbi igår var kön 300m lång, det finns gränser för vad som är försvarbart gällande inhandling av tomatplantor och karantänregler. 

På tal om inhandling så fanns det inga grönsaker i stormarknaden igår heller. Jag brukar handla grönsakerna på ett annat ställe men det går inte att söndagsflanera och lukta på grönsaker och välja och låtsas som ingenting. Nu är det speed-handling som gäller och då får man ta vad som finns, dvs i vårt fall igår, i kategorin grönsaker: ingenting. Jo jag fick tag i lök och vitlök. 

Jag har däremot fått nys om att getfarmen i Chauvry, som ligger lite drygt 6km från där vi bor, säljer grönsakskassar med lokalt odlade grönsaker varje vecka. Man kan också köpa deras getost och ägg från en bondgård i krokarna. Jag håller utkik på måndag på FaceBook och ska beställa en korg som vi hämtar på onsdag. Då får vi grönsaker, ägg och ost och samtidigt stödjer vi lokala produktörer. Kan det bli bättre än så här?

Bilden nedan är från Påsken 2013 då en av mina vänner, Vincent, bjöd hem mig för en Påskdrink, och på frågan om vad jag skulle ta med svarade han, "Tja, ta en hårtork och ett halvdussin kaniner."

Han är sån, Vincent, "surprenant". Ungefär 2m lång och i fotomodell varianten, utan att han vet om det själv, och väldigt rolig. Vi har jobbat ihop för ett antal år sedan och han är som min lillebror.
  
Jag låter mig aldrig nedslås av en utmaning så jag tog med en resehårtork i mindre format och ett halvdussin chokladkaniner... Jag var mycket nöjd med mitt tilltag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar