torsdag, april 16, 2020

Rapsfält och fisar

Så blev det äntligen onsdag då, dags att hämta grönsakskassen från getfarmen i Chauvry.
För att komma dit åker vi genom skogen på små vingliga vägar, asfalterade visserligen men smala och som går upp och ner och åt alla håll. Innan vi kommer fram kör vi genom Béthemont-la-Forêt, där öppnar sig fält åt tre vädersträck och igår när vi åkte förbi var rapsfälten i full blom, så gult och så vackert.

Get farmen har öppet en dag i veckan den här tiden, annars är det öppet onsdag till söndag. Det var ett par tre kunder där under tiden vi hämtade vår kasse så det var ingen trängsel.
En stor bärkasse men fina potatisar, morötter och en rotselleri (tji fick jag) och 1kg äpplen som doftar fantastiskt! Salladen och rödbetan (som är ENORM) var också fina! Jag har tänkt att göra en äppelpaj idag, salladen och rödbetan blir fint till Matthias kyckling ikväll. Jag nöjer mig med sallad!

Vi får se vad som finns i korgen nästa vecka, blir det lite annat så fortsätter vi annars kör vi varannan vecka. Vi äter inte 1kg potatis i veckan! 😂

Jag jobbade i Matthias kontor igår, det ligger på markplan med utsikt över gatan / återvändsgränden för att vi väntade på paket. Vår ringklocka är trasig och ibland så går inte paketen in i brevlådan så då åker helt sonika brevbäraren iväg med paketet. Jag satt alltså vakt medan jag jobbade.

Hundskrället hade fått dispens på att vara på kontoret, han hårar så jäkligt och det gillar inte Matthias servrar (ja, jag vet...) som står där.

Allt var lugnt och fint tills på eftermiddagen då Lenny kom in på kontoret och la sig för sin eftermiddagslur.
Rätt som det var känner jag en odör svepa upp från golvet, en odör värre än 10 000 stinkbomber som kunde få vem som helst att förgås.
Lenny hade släppt sig! 🙊 Hundfisar måste vara bland de värsta odörer som finns, det såg ut som om tapeterna skulle krulla ihop sig och ramla ner från väggarna... 
Jag låtsades vara Jacques Mayol under de minuter som det tog för odören att upplösas.

Oftast kommer de i ental de där stinkisarna, men inte igår, nej, nej... På mindre än 10 minuter fixade Lenny inte mindre än 3 rejäla fisar som fick ögonen att tåra sig. Tur att jag inte satt i möte! Dessutom gick de tre paketen som vi väntade på in i brevlådan utan problem, brevbäraren hann åka iväg innan jag kom ut i trädgården! 

Igår var det löpningsdags för mig, Matthias kör varje kväll men jag vill inte trötta ut mig innan energilagren är välfyllda igen.
Känslan av att kunna få ut syre och ta ut mina steg som jag hade i måndags infann sig inte, jag hade mer känslan av att lufsa fram och flåsa som en stor björn utan styrsel, men det blev ändå en runda.

Jag avslutade med mitt yoga pass som jag inte hade tid till under lunchen. 15 dagar i rad, det känns så skönt att sträcka ut musklerna och djupandas. Hôvet blir tyst, en stund och kroppen slapp!

Idag är en ny dag, solig och som gjord för att baka äppelpaj!
Ta hand om er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar