söndag, april 12, 2020

Grönsaker, ost och ett ilsket bi

Till min stora glädje upptäckte jag att "La Ferme de Chauvry", Getfarmen som ligger ett stenkast från där vi bor, annonserade ut sin grönsakskasse redan idag på FaceBook, snacka om att vara lättroad dessa dagar.
Hursomhelst, veckans grönsakskorg (låter väl trevligare än kasse kan tyckas) innehåller:

1.2 kg morötter 
1 selleri (jag antar att det är ett knippe bladselleri, surprise...) 
1 salladshuvud 
1 kg äpplen

1 kg potatis
1 kokt rödbeta (hm...)
4 lökar

Allt är ekologiskt och korgen kostar 17€, liiite dyrt kanske men grönsakerna kommer från gårdar runt Taverny och jag föredrar att stödja lokala producenter hellre än stora matvarubutiker, de får sitt ändå. Jag passade på att beställa lite getost också. Två "frais" eller krämiga, en halv lagrad med lite mer karaktär och en bûche cendré, en lång getost med aska på. Jag längtar tills på onsdag!

Annars har jag varit en riktig latmask både idag och igår. Matthias har varit otroligt aktiv, terasstvätt med något medel mot mossa och idag har han lackat teglet som finns utanför våra fönster.

Vi var ute på en löptur igår, efter klockan 19:00 som sig bör. Matthias ska alltid köra så det ryker och han nÄstan kräks medan jag är mer av en "titta-på-landskapet löpare. Naturligtvis rök vi ihop så jag sprang som ett ilsket bi de 8km vi körde, som egentligen skulle vara 7km, så jag blev ännu ilsknare. Jag ville inte ens erkänna att det var jäkligt skönt nÄr väl turen var över... Sån är jag, häpp!

Under dagen låg jag på solsängen och läste min bok med en utsliten Jack Russel på fötterna och en ask Läkerol med bäst före datum 2013.
Jag hittade ett par askar Läkerol för ett par dagar sedan och de är fortfarande ätbara...

Jag var tvungen att föreviga stunden då Lenny äntligen kopplade av, Jack Russell hundar är inte så mycket för siesta annars.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar