fredag, februari 05, 2021

El fel & fysisk distansiering

Idag var det liv i luckan i kollektivtrafiken runt Paris må ni tro!

Ett stort el fel i Gare du Nord gjorde att linjen jag använder för att ta mig till Gare du Nord hade förseningar.
Jag tänkte att det är väl bäst att jag tar ett tidigare tåg då så att jag hinner i tid till mitt läkarbesök.

Sagt och gjort, jag ankommer till Gare du Nord 08:34 (2 minuters försening) och traskade vidare ner två våningar för att ta RER B till Châtelet Les Halles som vanligt, liite irriterad för att jag skulle vara väldigt tidig den här morgonen.

Jag kom inte så långt för rulltrapporna ner till RER B och D var spärrade och det var STOR trängsel. Det fanns inte möjlighet till fysisk distansiering här inte!
När jag frågade en spärrvakt vad som hade hänt visade det sig att det inte gick ett enda tåg söderut och alla norrgående tåg hade Gare du Nord som slutstation! Jamen, grattis då!

Jag tänkte att Métro 4 kommer att kunna ta mig till Châtelet Les Halles och sen vidare på RER A till Charles De Gaulle Etoile.
Jag hade tur eftersom det inte var någon särskild trängsel i tågen och vi kom fram relativt snabbt.

Jag kom i tid till behandlingen och kunde slappna av och somnade en stund med nålen i skallen.
Sen var det dags att åka tillbaka hem igen. Då var det mycket mindre folk i rörelse tack och lov!

Jag har varit väldigt trött efter behandlingen idag, lite sur är jag också så jag ser verkligen framemot helgen!

Annars finns det inget intressant att rapportera! Kvällen kommer att bli lugn och avslappnad och imorgon får vi se om jag får till ett surdegsbröd!

Dagens bild är från Gare du Nord på vägen hem, då var det nästan tomt!

Gare du Nord var tidigare ett tillhåll för allehanda tvivelaktiga figurer men sen Eurostar och Thalys började avgå och ankomma till Gare du Nord så har det blivit mindre av den varan, så man känner sig relativt säker även på kvällen.

2 kommentarer:

  1. Jobbigt när man måste förlita sig på kollektivtrafiken i en pandemi! Skönt att behandlingen var bra.

    Och lycka till med surdegsbrödet! Du har säkert redan fått tips men om inte så kommer två här: när slatten bubblar ordentligt så blandar du den med hälften av ingredienserna och låter alltihop stå i 15 minuter. Sen blandar du i resten och låter stå i 15 minuter till. SEN kan du knåda ordentligt i 5-7 minuter. Ingen aning om varför det här är bra men tydligen blir degen glad av att vila en halvtimme INNAN man knådar ihop den och får glutenet att börja aktiveras. Tipsar också om ett "window test" - dvs. knåda tills degen är så tänjbar att du kan tunna ut den och se dagsljuset genom den utan att den brister. Då är glutenet fullt utvecklat.

    Visste inte att man bör namnge surdegen! Det har inte jag gjort. Min kommer få dö nu eftersom jag har tre veckor till på mitt challenge utan bröd - och då känns det inte så meningsfullt att baka... Men jag har frusit ett par slattar som jag kan ta fram när det blir dags igen :).
    Lycka till och berätta hur det går!

    SvaraRadera
  2. Surdeg är ju ett helt universum av information. Jag har hittat ett par råd som överensstämmer mer eller mindre och så måste jag ju köpa "rent" ekologiskt mjöl utan tillsatser (kanske är det det som kallas rent mjöl i påsen?) för att inte ta livet av jästen. Vattnet är ju samma som jag använder till kefirgrynen, det måste ha stått i kylet i 24 timmar för att kloret ska avdunsta. Så långt har jag iallafall kommit.
    Tack för bra tips, jag ska skriva in dem i "databasen" i huvudet!
    Tänkte passa på att gå in på en ekologisk (heter det verkligen så?) affär i Paris på tisdag, i Taverny finns ingen på nära håll utan då måste jag gå minst 4-5km och med tåget är det ännu värre!

    SvaraRadera