fredag, mars 23, 2007

Tang Frères

Jag har äntligen kommit hem efter mitt besök i "Chinatown", avenue d'Ivry.
Det blev en hel del saker...
På bilden syns tofun, sesamfrön, rättika, friterad lök, wasabi ärtor, mina nya skålar till mison, teriyakisåsen, hoisinsåsen, tempuramixen, risnudlar, äggnudlar, sallad och duriangodis...
Kinna ångrade att hon inte köpte alla sesamfröna... Jag blev så nyfiken att jag måste prova själv...
Den där Durian som Tjejerna i köket säger... Det är en mycket speciell frukt som luktar väldigt, väldigt illa... Jag undrar om durianchipsen luktar lika illa... J skall smaka, han gillar durian färsk...
Jag tänkte fixa till lite tempuragrönsaker nästa vecka... Vi får väl se hur detta går...

7 kommentarer:

 1. Kul inlägg ,mycket spännade saker. Durian ar jag ätit i Singapore , där var den väldigt populär. Den smakar gott men lukten påminner lite om surströmming och sprider sig verkligen i rummet

  SvaraRadera
 2. Tack snälla för att du köpt fler sesamfrön till mig. Hoppas du gillar dem själv! =)

  SvaraRadera
 3. Jag tänkte prova dom på en sallad i veckan... Jag skall bara packa en liten låda tror att jag har hittat en som är bra.

  SvaraRadera
 4. En kompis till mig var där för att handla något och blev hela tiden hänvisad till Palitol, där hon skulle kunna hitta det hon sökte. Hon letade i evigheter efter affären tills någon hade vänligheten att gå med henne och peka ut Paris Store. Det som annars är häftigt med Chinatown är priserna. Laxen kostar 7 euro kilot jämfört med 17 euro kilot på min lokala marknad.

  SvaraRadera
 5. Palitol... Ha ha... Det kan vara svårt det där med R:en ibland...

  SvaraRadera
 6. på tal om mat, men..om man vill åka till frankrike ur en rent kulinarisk synvinkel..vilken region ska man bege sig mot?

  (jag och min sambo har faktiskt funderat på att roadtrippa till frankrike för att äta, efter att ha tillbringat en kväll på restaurang i milano med franska ostar...)

  SvaraRadera
 7. Precis som Sophie säger så är durian väldigt poppis i Singapore. Finns att köpa nästan överallt men den luktar bajs. Det som är roligt med durian är att i taxis, bussar och tunnelbana mm så finns det skyltar med "No Durian" och en bild med överkryssad durianfrukt. Alltså, no food, no smoking and no durians :)

  Durianchips tror jag dock är helt ok, och inte luktar något.

  SvaraRadera