torsdag, augusti 23, 2007

Med egna ögon...

Jag var hos ögonläkaren igår... Jag gjorde en "Fond d'oeil" (ögonbotten undersökning), dvs läkaren droppar i en substans i ögonen som gör att pupillen vidgas, man väntar lite och sedan droppar läkaren i nya droppar som skall svida lite mindre och bedöva ögat...
Trodde hon ja...
Det sved som tusan... Suddigt värre blev det och när ögonen sedan var "sövda" kunde jag inte få ihop dom...
Hur som helst, mina ögonbottnar såg bra ut, eller ja på det högra ögat... På det vänstra är min näthinna så tunn på ett ställe att läkaren vill använda laser för att undvika att näthinnan spricker och att man då måste operera ögat.
Jag skall dit en kväll och "lasra" mig.
Absolut inget att oroa sig för, men i förebyggande syfte.

Igår när jag åkte bussen hem såg jag ut som en fullkomlig stolle... Pupillerna tog upp hela ögonen... Jag såg ut som en helflummig rymdvarelse...
Döm själva...

4 kommentarer:

 1. Jag upplevde samma fenomen nå't år sedan, fast jag fick ta bilen hem efteråt... kan tänka Dig, strålande sol och jättepupiller!
  stor kram/krokpapps

  SvaraRadera
 2. Sådär ser mina ögon alltid ut...

  SvaraRadera
 3. Coucou!! Kul att hitta en annan svensk i Paris, fast jag är halvsvensk dâ..
  Vi kom precis ( 1 mânad sedan!) tillbaka efter 2 v i Sverige. Vi hade det jättebra och jag säger precis som du att jag kommer frân Göteborg fast jag bor i Alingsâs.

  SvaraRadera
 4. Fick också droppar i ögonen för många år sedan och det var lite läskigt innan pupillerna drog i hop sig igen. Inte kunde man fokusera på något. Satt längst bak i klassrummet och skrev med jättebokstäver i blocket. Kommer ihåg att jag bad läraren att skriva större på tavlan också :)
  Hoppas "lasringen" går (gått) bra!

  SvaraRadera