fredag, februari 03, 2012

Fortsättning följer...

Jag ringde "le cabinet" som jag hyr lägenheten av igår och jag sa som det var, att det är lite kyligt inne för närvarande.
De skulle ringa "le syndic" men jag skulle inte hoppas på för mycket för att "le syndic" skiter oftast i att svara.
Jaha, men då får ni väl ringa ägaren då, så får hon ringa?!

Jag fick svar idag, hurra, trodde jag... Näe jag måste ringa till "le chauffagiste", de som har hand om centralvärmen. Gissa vad, de kan inte komma och fixa något utan en "service order" och gissa vem som måste skriva ut den? Jo, "le syndic".

Jag ringer till "le cabinet" igen, jasså men kan du inte ringa till "le syndic" svarar dom. Till saken hör att "le cabinet" tar betalt av ägaren för att fixa sådant här.
Hit med numret morrade jag i luren.

Jag ringde "le syndic" pratade med en trevlig dam som undrade varför jag ringde och inte "le cabinet".
Jag förklarade för damen att jag skiter i vem som gör vad nu och att under tiden som alla skyller på varandra så fryser jag häcken av mig (jag gillar att överdriva).

Hon förklarade då att de skulle hjälpa mig men att de kanske inte ringer tillbaka. Men off course, jag är inte född när sista regnet föll som man säger.
Så jag ska ringa tillbaka om 15 minuter för att höra när de tänker göra/har gjort något.

Ett fyrfaldigt leve för byråkratin, egoismen och småsyntheten!
Hipp, hipp, hurra, hurra, hurra, hurra!! Morr!

Uppdatering: Jag ringde "le syndic" och människan hade skickat "service ordern", men nu var jag tvungen att ringa "le chauffagiste" igen. Tur var att jag ringde, "le syndic" hade glömt att fylla i mitt telefon nummer, som är praktiskt när man vill nå en person. Nu ska alltså en tekniker ringa mig för att komma överens om en date! Jag skulle gissa tidigast Måndag eftersom mitt problem inte anses vara "brådskande". De kommer enbart på helgen om hela huset blir utan värme...
Tills dess ska jag dricka te i massor med en kompis som kommer och avger lite kroppsvärme ikväll.

6 kommentarer:

 1. heja heja du är bäst! Å gråt gärna också när du pratar med dem och förklara hur det värker i dina reumatiska leder med kylan....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland blir man nästan gråtfärdig av att människor bara skiter i att göra sitt jobb och bara tänker på sig själva. Tur att det finns fina personer som iallafall försöker... Jag var nästan på väg att säga att jag har en lunginflammation också... Jag är så jädra dålig på att ljuga bara!

   Radera
 2. Only in Paris ;) Skam den som ger sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl tur att det "bara" är så här i Paris... Morr...

   Radera
 3. Haha så jäkla fransk, :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det... Du känner igen dig?! :o)

   Radera