torsdag, november 29, 2012

En fet smäll

Jo, jag visste vad jag gjorde igår när jag svarade på det där mejlet från Herr Direktören.
Det var inte första gången som han var otrevlig mot mig, den här gången anklagade han mig för att försena projektet med vilje genom att flytta fram kick off mötet en vecka och att HAN minsann försökte att göra vad han kunde för att få igång det.
Jag svarade efter en stunds betänketid, jo jag blev väldigt besviken och ville tänka innan jag svarade något dumt.
Jag sa helt sakligt att det är ju onödigt att skicka varandra sterila anklagelser och att han verkligen kan lita på att jag gör allt jag kan för att få projektet på fötter så snabbt som möjligt.

Ingen reaktion, vilket jag tyckte var konstigt. Jag anade väl att det skulle komma ett knytnävsslag via någon men jag hade hoppats på att han skulle vara modig nog att säga det själv och inte gå via min chefs chef...

Mycket riktigt, imorse fick jag ett tête à tête med min chef. Vi är båda överens om att Herr Direktören är ett ägg men att man inte "får" skriva så till en så högt uppsatt människa.
Det vet väl jag också, men man får inte skicka falska anklagelser till en liten projektledare heller...
Så här i efterhand kan jag väl tycka att det var lite onödigt, men jag är så förbannat trött på att man kryper inför dessa människor som tror att man kan behandla "folk" hur som helst. Direktör eller inte!

Om ingen säger till honom någon gång så kommer han ju att fortsätta så här hela livet. Nu kanske inte mitt meddelande kommer att gå till historien som "det som fick honom att bli en ny man" heller men om jag fortsätter att krypa så förnekar jag ju mig själv till slut. Innerst inne hoppas jag väl att ett litet frö kommer att gro och att han kanske kommer fram till att det var faktiskt han som var dum och att man ska respektera sina kollegor/medmänniskor oavsett ställning.

Fortsättning kommer på måndag antar jag för då har jag anordnat kick off mötet. Det finns 3 olika möjligheter:
1. Vi fortsätter som om ingenting har hänt och försöker att vara konstruktiva
2. Han slänger ut mig från projektet
3. Han får mig utslängd från kunden

Möjlighet 1 är väl att föredra, möjlighet 3 vore mycket tråkigt eftersom jag verkligen gillar mitt jobb, men då vet jag hur det står till med företaget och då är det dags att "tirer sa révérence" efter 12 år i gruppen.
Something is rotten in the state of Denmark.

2 kommentarer:

  1. Alternativ nummer 4: kill hon with kindness. Lite choklad på hans skrivbord? En komplimang om hans slips?

    SvaraRadera
  2. Jag tänkte säga något snällt om hans skor... :o)
    Fransmän är inte särskilt bra på det där "efter stormen snacket" jag undrar om inte han skulle bli ännu surare...
    Men jag ska följa ditt råd och sätta in en snällstöt på måndag, om jag inte träffar honom innan!

    SvaraRadera