tisdag, maj 02, 2006

Måndagen den 10 april 2006

Som vanligt blev det frukost (why not, dagen viktigaste mål sägs det) på hotellet ”Chez la petite aux carreaux”. Jag traskade upp och hämtade flickorna (det ger ju lite fler poäng på stegmätaren, he he).
Sedan bar det av med RER:n till mina arbetarkvarter: La Défense.
När man jobbar i La Défense har man ofta rabatt i vissa butiker med sin ”badge”.
Där jag jobbar har vi rabatt hos Sephora bland annat. Tipp topp säger jag för det finns mycket fint där.

Innan shoppingen blev det iallafall en tur upp för trapporna på l’Arche de La Défense för att titta på utsikten över Puteaux och sedan vända blicken mot Paris och l’Arc du Triomphe på Champs Elysées.

 


Vips var klockan 12.00 och det började kurra i magen. En liten tur till ”Paul” för en tartine au chèvre (uttalas [schävR] och inte [scävRé] så det så).
När magen var full och kroppen glad bar det av till Sephora.
För vår del blev det 2 läppstift från Guérlain (den gubben slår allt), en ögon penna från Dior och en ögonskugga från Sephoras eget märke.
Det blev några små ”smôrjer” från Caudalie på Apoteket också.

Moster M skulle vi träffa lite senare under dagen men hon ringde vid 13.00 tiden och hade redan fixat det hon skulle göra.
Vi bestämde träff vid Bastille.
Efter ett antal minuter på ettans metro linje mot Vincennes hoppade vi av på Bastille stationen. Hoppade och hoppade förresten. Matter of speaking more like.
M hittade vi på ett kafé. När vi ändå var där så var det väl lika bra att sätta sig ner och andas ut lite. Vi kom på att här hade vi ju aldrig druckit en kir. Det fanns ju bara ett alternativ... Vi testar...
2 Krokofanter; för glasen var alldeles för stora. + i kanten för att vinet fylldes på vid bordet.

Från kafét gick vi till Fnac för att kolla på en DVD som M ville ha. Jag kom äntligen till skott och köpte Jamie Cullums fantastiska cd ”Catching Tales”. Den får alla Krokofanter som finns...

Från Fnac i Bastille letade vi oss upp till République via Boulevard Beaumarchais och sedan på små gatorna.
Rue Oberkampf, rue de la Folie Méricourt.
Vi gick vidare mot Canal St Martin på Quai Valmy.
Jag fick äntligen tag i min så efterlängtade thé sil ”Audrey” från Koziol i en liten affär på rue Beaurepaire.
Koziol gör jätteroliga, jätteonödiga och jättedyra ”måste-ha” prylar till hemmet. Men något måste man väl kunna unna sig? Inte sant moster? :o)

 


M visade G en bokhandel som säljer konst, foto och mode böcker. G slog till på en bok om Yves Saint Laurent: Smoking Forever.
Utställningen Smoking Forever på Fondation YSL är inplanerad på torsdagen.

Vid Canal St Martin vart vi lite trötta i benen och lite törstiga också...
Något litet att smutta på... En kir kanske? Näe, nu börjar det att låta som den värsta suparsemestern på Mallis här tycker jag... Ja, ja... Men nu tog vi en kir iallafall, och den får 4 Krokofanter.

 

  Posted by Picasa


Efter en välbehövlig paus gick vi vidare mot Belleville där jag bodde för 7-8 år sedan men där G aldrig hade varit.
M och jag lyckades övertala (behövde inte ens hota med att vi skulle springa ifrån flickorna i en mörk gränd) mor och G att äta på en kinesisk restaurang på kvällen. I Belleville är det nästan svårt att hitta en restaurang som inte är asiatisk.
I väntan på att restaurangen skulle öppna strövade vi lite och kikade in i alla små butiker som finns längs Rue du Faubourg du Temple. Det var inte mycket öppet för det var måndag, men vi hann se både det ena och det andra.

Klockan 19.30 när restaurangen Le Président (quand même) öppnade var vi de första gästerna.
Jag har ätit på den här restaurangen 2 eller 3 gånger tidigare och det har varit gott. Kanske för att jag inte var särskilt petig med kvaliteten eller för att kvaliteten verkligen var bättre förrut.
T.o.m. mormor åt här när hon var och hälsade på för några år sedan.

Jag blev ganska besviken den här gången... Nems som vi tog in var ganska goda men mina räkor i stark sås var vattniga och nudlarna med broccoli var sega i mitten på tallriken och hårda i kanten... Inte särskilt trevligt.
Jasmin thét var gott iallafall.

  Posted by Picasa


Efter middagen tog vi metron till Châtelet och föjlde M till hotellet. Sedan bar det av hemåt med RER:n.
Lika snäll som vanligt hade den lilla rutiga bett mig att ringa henne när vi var tre stationer hemifrån så kom hon och hämtade oss vid stationen.

När vi kom tillbaka till ”Hôtel la petite au carreaux” dignade bordet av läckerheter. Lufttorkad fransk och italiensk skinka, 8 olika sorters ost, ”bara för att kunna ha lite att välja på” sa den lilla rutiga.
Mor och jag fick i oss lite ost medan G högg in på vad som bjöds. En kir blev det naturligtvis också.
Hemma kiren bedöms inte för den är ”hors concours”. Det skulle vara som att jämföra beluga och Kalles kaviar, även om jag gillar Kalles...

Väder: Molningt, kallt runt 7°C
Antal steg: 17986
Antal Km: 10.79
Antal Kir: 3 / person

9 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Vad duktig du är med stegmätaren. Här har det slarvats en del... men men jag ska ta nya tag fast ikväll ska ätas onyttigt. Utskriften Krokofantens Tatin de pommes de terre au brie ska tillagas för båda barnen har önskat den.

  Kan du förresten vid något tillfälle beskriva hur en kir ska blandas för att få full pott krokofanter? Maken är kir-fantast men kiren verkar inte särskilt spridd bland spanjorer.

  SvaraRadera
 3. Jag lovar att göra en ingående beskrivning på kirblandningens ädla konst snarast möjligt!

  QL att Krokofantens Tatin har gjort succès även bland svenska barn.
  Svärfadern tyckte att min stekpanna var på tok för liten. Jag gjorde en tatin i söndags nämligen...

  SvaraRadera
 4. Hej där!
  Tänkte höra om du kan göra mig en tjänst. Min syster är gravid och hon och hennes man kan inte enas om vad tjejen (som de vet att det är) ska heta. Syrran vill ha nåt franskklingande. Så jag undrar, du har inte möjlighet att skicka en kalender motsvarande såna vi har i Sverige med namn varje dag då folk har namnsdag? Eller nåt liknande...
  Eller vet du varifrån man kan beställa en?

  kram!

  SvaraRadera
 5. Jag har hittat en sida på engelska med franska flicknamn...
  Annars finns det både kalendrar och böcker...

  http://french.about.com/library/travel/bl-fr-names-f.htm

  Har du någon @dress så vi kan pratas vid ostört?

  SvaraRadera
 6. Här kommer en sida till http://www.babynameworld.com/french.asp

  SvaraRadera
 7. Min adress är beasblogg@hotmail.com
  Ska kolla länkarna!

  SvaraRadera