torsdag, juli 14, 2011

Bleu - Blanc - Rouge

Le 14 Juillet, Bastille Day osv. Idag firar vi Frankrikes nationaldag. Jag hade en absurd idé att kanske ta mig till Champs Elysées och titta på militärparaden på plats för första gången på 16 år. Jag brukar ju vara på semester den här perioden annars så tillfälle ges sällan. Jag gillar inte folksamlingar och det var ju garanterat idag.
Så jag stannade hemma och åt frukost med fin utsikt över Champs Elysées via France 2. Jag hörde t.o.m. flygbataljonen över Vincennes.

Solen gjorde att det ryckte i promenadtarmen. Lika fullsmockad som gatorna var förra söndagen, lika tomma var de idag. Quelle Délice! Underbart!
Jag tog métron till Hôtel de Ville och promenerade vidare till Châtelet för att gå vidare till Panthéon via Quartier Latin.
Hela rue Mouffetard och sedan till Jardin des Plantes och därifrån till Gare de Lyon.
4 timmar tog min Nationaldags promenad. Nu är jag hemma men helt utpumpad.

Hoppas att ni har haft en fin dag!

2 kommentarer:

  1. Det som är så fantastiskt med Paris är att man kan gå och gå, utan att aldrig riktigt reflektera över hur långt man faktiskt går. Det händer hela tiden så mycket runt omkring och det finns så mycket vackert att titta på. Stegen blir således mycket lätta.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Visst är det härligt! Jag älskar att promenera!
    Igår hittade vi flera "nya" affärer. Jag blev jätteglad för en grekisk affär som säljer halloumi, jag har nämligen inte hittat det i Paris innan! Löjligt men jag blir glad av detaljer! :o)

    SvaraRadera