fredag, maj 18, 2012

Carcassonne

Det är lurigt det där med spel... Vi spelade Carcassonne hos en kompis igår, jag spelade för första gången, Gaël också, medan Isabelle & Co har spelat ett antal gånger...

Det två första gångerna vann Isabelle med de röda pjäserna, de två följande gångerna vann Gaël med de svarta pjäserna... Hmm... Annika vad tror du? Rött eller svart?

2 kommentarer:

  1. Caracasonne är ett spel???? Jag är helt besatt av den staden! Jag är sjukt intresserade av katarerna (eller gnostikerna) som bodde där innan 1400-talet. De levde som vegetarianer och hade kungligheter i citadellet. Judar och katarer levde sida vid sida i harmoni. Sedan kom de krista och dödade alla som inte konverterade. Idag finns inga katarer kvar. De pratade Langue d'oc som ju nu är namnet på regionen. Läste någonstans att man livat upp det döda språket igen där nere. Jag vill åka dit, det är en av mina drömresor....Oj, sorry för mitt rabblande! :) Hoppas ni hade trevligt! Tack för fin hälsning på min blogg och jag önskar dig en trevlig helg också (man FÅR hoppa bikram yogan på fredagar! :)). Kram!

    SvaraRadera
  2. Alltså, så här är det... Rött är min färg, jag byter aldrig. Jag har vunnit med den nästan alla omgångar vi spelat sedan i höstas (och det är många!). Det var när Jesús spelade med grönt. Sedan bytte han till svart och har sedan dess vunnit FEM gånger i rad!
    Tyvärr, tyvärr, tyvärr tror jag att svart kan vara en vinnarfärg i Carcassonne, och att du borde satsa på den.

    SvaraRadera