onsdag, november 08, 2017

Möte med Familjen (nästan) Zero Waste

Igår efter jobbet åkte jag till Porte de Clignancourt för att träffa min kompis Julie och Jérémie, pappan i Familjen Nästan Zero Waste.

Det var fullt med folk och jag var mycket förväntansfull. Jérémie levererade, han är van att stå inför en publik och berätta om miljön och hur våra sopor (inte) blir omhändertagna. I stort sett bränns eller grävs 90% av allt vi slänger i soporna ner i jorden.

Efter att ha förklarat allt det tråkiga så gick han vidare till att förklara hur han och hans familj gick från "gröna" till zero waste.

Det är spännande och han fick det att låta enkelt även om vi alla som satt där vet att det inte är så enkelt.
Han pratade också om att ha tålamod med sin familj eller sin sambo som kanske inte är redo ännu.

Det var jag, och jag ska försöka att ha mer tålamod med herrn i huset. Jag blir ju bara så vansinnigt passionerad när man pratar miljö och ekologi.

Hur som helst var det mycket spännande och inspirerande, jag behöver framförallt rensa i min garderob och bland mina ägodelar. Jag har alldeles för mycket saker som jag inte använder och det är ju onödigt.

Jag hade glömt bort hur mycket jag gillar att gå på såna här evenemang. Det blir ju lite mindre av det när man bor "på landet".
Jag ska på en ateljé om eteriska oljor den 20:e november.
Jag tänkte att jag kunde gå på två konferenser eller ateljéer i månaden, det bästa av två världar.

Dagens bild är från La REcyclerie precis innan konferensen började.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar