onsdag, december 16, 2020

Krokofantens Adventskalender Lucka 16

Idag blir det julmarknad bakom luckan, även om eller just därför att det inte blir några riktiga julmarknader i år.

När jag jobbade i La Défense spenderades mången lunchtimma på den stora julmarknaden som hålls på esplanaden. Det är i stort sett samma saker varje år men det är roligt att gå runt, dricka lite varmt vin / fransk glögg fast mycket mindre söt, smaka på ostar och till slut äta lite sunkig raclette eller stark antilläsisk rätt.

Jag har inte jobbat i La Défense sedan hösten 2013 men de senaste 2 åren har vi åkt dit en söndag men en kompis för att flanera. Hon brukar köpa smycken av en utställare där. Det skulle hon säkert gjort i år också om inte COVID-19 kom i vägen...

För ett par år sedan sattes en stor marknad upp på avenyn som leder upp till Champs Elysées. Inte särskilt stor skillnad mot La Défense och mycket mer folk!

Jag tycker mycket om marknaden i Svenska Kyrkan! Mamma och jag besökte en väldigt fin marknad i Ramnaparken i Borås för ett par år sedan, en riktigt gammaldags fin julmarknad.

Den finaste julmarknaden som jag någonsin besökt är Christkindelsmärik (Marché de l’enfant Jésus, eller Jesusbarnets Marknad på elsassiska) i Strasbourg.
Det är en av de äldsta julmarknaderna som hölls för första gången 1570.
Året jag var där var det Ungern som tema. Det gjorde ju inte saken sämre!

Jag har letat en hel del men jag hittar inte bilderna som jag har tagit på julmarknaden i La Défense så det får bli en bild på "efter slaget", när julmarknaden håller på att tas ner i grådaskigt januari Paris väder! Häpp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar