torsdag, oktober 01, 2020

7 år

2013 var ett riktigt pang år för mig! I februari åkte jag fÖr att träffa mina vänner i Filippinerna och för att fira Susannas 50 års dag.

Susanna träffade jag i Paris via en Facebook sida 2007 och vi har varit kompisar sedan dess. Hon har spenderat majoriteten av sitt liv i olika länder och gick i den internationella skolan i Manilla. Eleverna från den här skolan har en mycket stark sammanhållning och träffas flera gånger om året över hela världen.
Jag blev välkomnad med öppna armar av dessa människor trots att jag inte har gått på skolan, men jag passade in i gemenskapen och kände som om jag hade kommit hem för första gången på mycket länge.

Jag fick nya vänner för livet och en liten inblick i livet i Manilla. Jag fick ta del av Filippinernas brokiga historia och blev störtförälskad i kulturen och dessa fantastiskt vänliga människor.

Jag blev bestört av att se fattigdomen och misären som en del av folket lever i men kunde också hjälpa bekanta som bor och arbetar där att hjälpa andra. Filippinerna är ett fantastiskt land som jag mer än gärna skulle vilja resa tillbaka till. Under tiden har jag turen att ha flertalet vänner och kollegor som jag samtalar med!

Jag sökte ett nytt jobb.

I juni träffade jag en del av dessa nya vänner i Köpenhamn på ett internationellt möte med "gamla" elever.

Jag fick reda på att jag hade fått jobbet jag hade sökt.
Sen firade jag midsommar i Sverige för första gången på nästan 20 år.

Jag jobbade hela juli och augusti och förberedde mig för att byta jobb.
I september besökte flera vänner mig i Paris och en jobbkompis tog kontakt med mig via Facebook. Det var Matthias och det var så vårt liv tillsammans började.  

Den 1:a oktober 2013 var min första dag på nya jobbet.
Jag är fortfarande kvar 7 år senare och få är de dagar då jag verkligen inte har velat gå till jobbet.

Dagens bild blir från Filippinerna, Batangas. Vi fick tillfälle att besöka Stilts som är en semesterkomplex som ägs av en tidigare handledare på skolan. Det är rena paradiset må ni tro, så vackert!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar