lördag, oktober 31, 2020

Did You Give the World Some Love Today Baby

Det är titeln på Doris (Svensson) bortglömda låt och album från 1970 på vilket Berndt Egerbladh spelade hammondorgel Janne "Loffe" Carlsson trummor! Stor skam ska sägas för det är ett av de bästa svenska albumen som gjorts, i min mening då!

Hursomhelst det var inte Doris men kärlek vi skulle tala om idag.
Jag gav inte världen men väl trädgården kärlek idag.

Solen sken och herrarna (Papy Maurice dök upp idag ändå) slipade så Lenny och jag spenderade hela dagen utomhus.

Det blev rensning i grönsakslandet, jag trimmade hortensian som hade och fortfarande har en sorglig uppsyn.
Butternut pumporna fick komma in men luffa pumporna får hänga kvar ett tag till.
Det ser riktigt städat ut på pumpa-avdelningen nu.
Sen tog jag äntligen tag i citron verbenan som borde ha skördats för ett bra tag sedan. Nu torkar bladen i köket för att sedan varsamt placeras i en tätslutande burk i väntan på att bli örtte.
Myntan gick samma öde till mötes, men mest stolt är jag nog över lavendeln som fick en rejäl klippning.

Förra året, vid den här tiden, orkade jag knappt ta mig ur sängen så det blev inget gjort med varken lavendel eller annat.

Nu fixade jag en hel dag och det kändes så skönt. Att stå i solen och ta vara på verbena bladen var verkligen en vitaminspruta!

Det är All Hallows' Eve, eller Samhain eller Alla Helgons Dag ikväll. Det kommer inte att komma några barn hit för att be om godis eller komma med bus. Det har inte med COVID att göra, det har aldrig kommit ett endaste barn sen vi flyttade hit...

Första året gjorde vi oss till och hade fixat allt, utklädda och dekorerade till tänderna med en massa godis satt vi och väntade. Så kom inte en enda unge! Va?! På den tiden fungerade den förra ringklockan så de kunde inte ens skylla på det!

Sedan dess har vi (jag) bara dekorerat, särskilt om vi skulle ha fest, men i år blir det varken fest eller dekorationer. Inte mer än spindelväv och damm då...

Dagens bild blir på mina fina butternut pumpor!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar