lördag, juni 10, 2017

Bilar och banken

Idag gick vi upp tidigt för att åka och titta på bilar.
Vi vill inte köpa en ny bil, det känns inte bra och en bil är ju ganska mycket pengar!

De hade två begagnade Dacia Duster, en från 2015 och en från 2016. En vit och en svart. Priset skiljer med 800€.

Den svarta är den nyare och billigare modellen så varför betala mer för en äldre bil tänkte vi. Den skulle vara i topp skick sa försäljaren. När vi åkte till den andra bilhandlaren där den svarta Dustern finns så upptäckte vi att framskärmarna var väldigt skavda och det finns också en skada på vänster bakskärm. Försäljaren på hallen sa att det ska minsann säljas i befintligt skick, jaha, tack och adjö sa vi då.

Matthias pappa följde med för att titta på den vita bilen i eftermiddags men när vi pratade med den förste bilförsäljaren blev han väldigt förvånad. Han sa att han skulle titta på bilen men att är den skadad så ska den lagas och göras iordning innan den säljs.

Vi reserverade bilen och ska tillbaka med Matthias pappa på onsdag för att slutföra affären eller börja leta efter en annan bil.

Efter biljakten åkte vi till banken för att skriva på papper innan vi får det slutgiltiga låneerbjudandet hem i brevlådan!

Sen åkte vi hem till Matthias föräldrar för att lämna lite verktyg. Efter det blev det till att hämta matvarorna som jag beställde imorse. Sen jag började läsa min bok om överkonsumtion har våra köp blivit färre och billigare! Jag behöver inte ens göra en ansträngning. Att konsumera mindre och vettigare har helt enkelt smugit sig in och blivit naturligt.

Vi tog en tur i skogen vid 18:00-tiden så att Lenny fick springa av sig lite. Den stackar'n hade ju fått vara inne en bra bit av dagen eftersom vi flög runt på alla möjliga ställen.
Vi tog med oss två öl upp och lite vatten till jycken! Ett härligt avslut på dagen!

Vi har hunnit med en massa grejor idag men inte blev det gästrummet så det får jag göra imorgon.
Det ska bli jättefint väder imorgon också, men jag måste fixa rummet hon kan ju inte sova i ett stökigt rum!

Dagens bild är från skogen där det var svalt och skönt


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar