söndag, augusti 30, 2020

På väg i bil

Igår skulle vi möta en urbex kompis och hennes man 10 mil från där vi bor. Vi skulle besöka en övergiven villa där det skulle finnas en motorcykel i källaren.
Jag gillar inte riktigt att besöka övergivna bostäder, jag känner mig som en inkräktare och tjuv även om vi inte rör något på plats.

Det visade sig att villan var tillstängd så vi åkte helt enkelt därifrån. Vi vägrar att bryta oss in eller slå sönder fönster för att besöka en plats, tyvärr respekterar inte alla den regeln.

Nästa plats var också den tillstängd men det verkade som om byggnaden höll på att renoveras och det är ju den bästa nyheten man kan få. Det finns alltid något ledsamt över en vacker byggnad som bara faller samman eller blir förstörd av besökare som inte vill annat än slå sönder saker.

Efter detta misslyckande skulle vi besöka ett övergivet badhus. Det visade sig att det låg mitt inne i ett område med mycket folk och en fotbollsmatch som pågick. Ingen idé att försöka att ta sig obemärkt in där. Så det blev tredje gången gillt.

Vi åkte vidare hem till vår kompis och hennes man för att lämna av maken. En kopp kaffe med kaka, toalett besök och gos med deras katt och hönor (hönorna var mycket tillgivna 😊) åkte vi vidare till en herrgård.
Gissa vad?  Den var också stängd, så även de tillhörande byggnaderna och växthuset.
För att dagen inte skulle sluta helt utan bilder åkte vi till en herrgård som vi redan hade besökt men där kompisen inte hade tagit bilder och Matthias bilder var i majoritet oskarpa.

Jag promenerade omkring lite eftersom jag redan hade mina bilder från förra gången. Uppe på vinden, där jag inte vågade röra mig fritt för golvet är ganska murket, så ställde jag mig och tittade ut genom ett fönster utan ruta och då hör jag hur en stålvajer börjar att vibrera.
En vindpust och förbi mig flyger, fullkomligt ljudlöst, en uggla.
Jag tror det var en kattuggla, det gick så snabbt att jag bara hann se lite beiga fjädrar.

Jag misstänkte att det kunde vara en uggla som bodde där för förra gången hade vi sett djurbajs som vi trodde var antingen uggla eller fladdermus... Jag är inte jättebevandrad inom djurbajs ämnet.
Det var, för mig, dagens finaste upplevelse!

När jag gick ner för att sätta mig och vänta på de andra fick jag se en trollslända. Tyvärr var den död. Den verkade ha fastnat i ett spindelnät men ingen spindel bodde där.

Vi spenderade mycket tid i bilen igår, det regnade och vi blev blöta, Matthias vrickade foten, ... Dagen var ingen succé men vi hade ändå roligt.
Bilden nedan är på den stackars trollsländan som satte sig i spindelnätet och somnade in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar