tisdag, augusti 18, 2020

Urbexing, grottor och oväder

Mamma skickade ett meddelande på WhatsApp i söndags kväll och frågade om vi hade kommit upp från de underjordiska kalkbrotten. Visst hade vi det! Vi stannade inte så länge även om det var svalt och skönt. 

Kalkbrotten är fulla av damm och vår lille parvel på 30-40 cm i mankhöjd som rände gatlopp och drog upp damm i snoken såg han ut som en lurvig minikopia av Tony Montana i Scarface. Lenny var inte särskilt imponerad! Det var däremot vi!
Vi vandrade vidare efter ett tag, målet var kapellet mitt i skogen.

Väl där visade det sig att kapellet var igenmurat men vi tog en del bilder utanför. Det kom ett annat sällskap vandrande och morfadern (de små barnen kallade honom Papy) förklarade för oss att det var ett begravningskapell som tillhörde en rik baron i krokarna. Baronen i fråga (som fortfarande lever) äger 90% av all mark där vi vandrade... Spännande med lite oväntade möten!

Vi tänkte passa på och besöka en annan övergiven plats när vi ändå var där men det visade sig att den lokala airsoft klubben lekte krig där just den här dagen. Inte roligt att ducka kulor eller få en salva i baken!
Vi åkte hem till kompisarna och drack apéro istället, sen blev vi kvar på middag också.

Det åskade och blixtrade och regnet hängde i luften men det blev inget av det innan vi kom hem.

Bilden blir naturligtvis på kapellet som ägs av baronen himself!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar