måndag, augusti 07, 2017

Dag 12 - Lördag

Sista dagen i Sverige var mycket solig, vi åkte in till Varberg för att göra en del ärenden och handla!
Vi passade på att göra en sista runda på torget, det var marknadsdag och dessutom hade Ekelunds Vävkammare deras årliga rea.

Jag hittade en korg som jag ville köpa för att använda till att plocka kastanjer i höst men när jag skulle betala fungerade inte VISA kortet.
Vi hade redan försökt att betala färjebiljetterna med samma VISA kort utan att det fungerade och vi började bli smått oroliga för att inte ha tillräckligt med pengar för att kunna betala allt.
Vi provade att ta ut pengar till färjebiljetterna och det fungerade, 1400kr för Helsingborg - Helsingör - Rödby - Puttgarden.

Vi tog en promenad ner till Fästningen och på vägen dit ligger en tennisbana. Förra året hittade Lenny en tennisboll där och i år log lyckan mot honom ännu en gång.

Efter promenaden åkte vi vidare till Röda Korset för att lämna grejor från mamma och sen blev det Hajen för att handla.
Vi "behövde" surströmming och öl till vår viking kväll som ska gå av stapeln nästa lördag.
Det fanns ingen surströmming på Hajen, bara två jättestora burkar på Willy's och ingen på Coop, så vi köpte bara en på Willy's. Jag är ganska säker på att det tolv filéer som finns i burken inte kommer att ätas upp.

Efter att vi kom tillbaka till stugan åt vi lunch och fortsatte att packa.
Matthias behövde vila inför hemresan och det behövde jag också så vi la oss för att sova.
Efter en snabb-fika packade vi in hunden och oss själva i bilen, sa hejdå till modern och började den 1500km långa resan mot Taverny.

När vi kom fram till Helsingborg och skulle betala för färjorna kostade det helt plötsligt 1406kr och jag hade inte ett öre över 1400kr.
Killen som satt i kassan var mycket sjysst, han lät oss betala 1400kr.
Mellan Helsingborg och Helsingör gick det fort och sen bar det av mot Rödby. Det är en färd på cirka 2 timmar.
Inget regn, inga bilar bara vi och solnedgången. Den begynnande fullmånen höll ett vakande öga över oss!
Färjeresan till Puttgarden var lite jobbig, det gungade ganska bra, men vi kom över och stannade för diesel innan vi stannade för kvällsmat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar