måndag, augusti 21, 2017

Reims...

...eller inte...
När jag väckte Matthias igår morse mådde han inte bra så jag lät honom sova tills han vaknade vilket var nästa 12:30 så det blev inte Reims igår.
Synd att han mådde illa för det var jättefint väder.

Eftersom det var så fint väder åkte vi på en utflykt iallafall, till l'Isle Adam, ungefär 1.5 mil från Taverny.
Det är en chic liten stad med cirka 16000 invånare, något större än Taverny men det bor ungefär dubbelt så mycket människor i Taverny.

Floden Oise flyter genom staden och den påminner mig om Bry sur Marne. För att vara förorten, cirka 4.5 mil utanför Paris är det ganska dyrt.
Vi åt lunch på en restaurang och sen besökte vi parken runt Château Conti där man ser fördämningen, slussen och stranden.

En fin och lugn söndagseftermiddag.
Annars gjorde vi inte så mycket, vilket är skönt när man precis har börjat att jobba efter semestern då man inte heller gjorde så mycket.

Vad som är hett i nyhetsvärlden just nu är att Lenny har gått ner i vikt! 400g den här veckan. Jag tycker synd om honom för han är jämt så hungrig, men han är piggare och flyger omkring ännu mer än vanligt.

När vi promenerade i Isle Adam ville en äldre dam i rullstol absolut klappa Lenny och Lenny älskar äldre damer så han var minst lika lycklig som damen. "Han pratar inte särskilt mycket!" sa damen, "Näe, det gör han bara när han är arg eller när han vill ha något, men nu är han lycklig" sa jag. "Ha ha, då är han precis som du!" sa mannen som sköt rullstolen. Då skrattade vi allihop!

Bilden är från bron precis innan man kommer fram till Château Conti. Till höger ser man slussen och fördämningen ser man en del av till höger.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar