måndag, september 14, 2020

Sommar, sommar, sommar...

Tjolahopp, idag blir det högsommar väder hos oss med 34°C, som vi har längtat (nu är jag naturligtvis ironisk...)!

Det har varit en händelserik helg, jag fixade i trädgården istället för att köpa en ny telefon, det kändes aningen viktigare.
Jag rensade ur döda blad från pumporna så att de får se mer av solen så här i slutet på säsongen.

Det formligen sprudlar av kraft bland pumporna, det kommer nya blommor och bäbis pumpor varje dag. Alla blir inte pumpor men nu har jag tre stora (15 - 25cm) butternut och tre medelstora luffa pumpor!
Dessutom så luktar pumpa blommorna så otroligt gott, sött och sommarfriskt i en fin blandning.

Vidare fick basilikan äntligen ta plats i den självvattnande Eva Solo krukan som bara stod och samlade damm, aloe vera kaktusen fick ny kruka och fräschare jord, jag rensade grönsakslandet och band upp tomatplantorna som verkar gå på anabola steroider och sist men inte minst så planterade jag en ananas.
Jag satte kvasten / blasten på en ananas i vatten i januari, vi hade nämligen gjort juice till min födelsedagsfrukost på jobbet. 

Det var mitt uppdrag i år eftersom vi är tre som fyller samma dag fixar vi en frukostbuffé till arbetskompisarna. Ett av "födelsedagsbarnen" (vi är ju närmare 50 alla tre) har bytt avdelning så vi får även träffa lite nya kompisar via henne.
Nåväl, sidospår... Ananasblasten har således tillbringat 7 månader i en hyacintvas och fått en massa trevliga rötter och nu var det alltså dags!
Än så länge ser den fortfarande spänstig ut så det borde fungera!

Sen fick jag ryck och började att laga mat, ugnsbakad kyckling till Monsieur, ugnsbakade grönsaker från getfarmen och lite halloumi till mig. När jag satte mig ner för att dricka en kopp kaffe fick jag syn på ett annat recept: zucchini flan. Goda och enkla att svänga ihop på 20 minuter.
Recept kommer, de är alldeles för goda för att inte dela med sig av.

Resten av helgens strapaster kommer, tills dess får ni hålla tillgodo med en bild på grönsakerna pre-ugnsbakningen!

   

2 kommentarer:

  1. Känns bra när man fått till en massa god mat på en eftermiddag! Ser fram emot receptet på zucchiniflanen.

    SvaraRadera
  2. Jag fick en jäkla energikick i lördags innan värmen kom tillbaka. Det känns som du säger jättebra när man fixar till både lunch och middag på en eftermiddag.

    SvaraRadera