onsdag, september 16, 2020

Nyheter från svamp fronten & annat (o)intressant

Jajamensan, då var den klar, vattenmelon disksvampen!
Ihopsydd med broderade kärnor och en liten snodd att hänga upp den i, tolv stycken luftmaskor, jorusåatt....

Nackdelen med de här svamparna är att de torkar ganska sakta. Än så länge går det ju utmärkt att torka dem utomhus men sen måste jag hitta på ett bättre sätt.

Jag har börjat på en ny vattenmelon, kände att det inte riktigt var dags för popkorn maskorna ännu, man blir lite fÖrlamad i hjärnan i denna värmen!

Idag på lunchen var jag och handlade med mamma i lurarna, vi brukar göra så, prata under lunch promenaden. I och med att vi har rattmuff-på regeln som gäller i Taverny spatserade jag omkring med min vitprickiga ansiktsmask och jag kände att jag blev en smula andfådd, kanske gick jag lite för fort?

Jag skulle betala 5€ till vårt sushihak som aldrig har kortterminalen inne när vi är där och äter. De har sushi-bud som åker och levererar deras mat lite överallt i krokarna och de tar med sig terminalen. Hursom, i måndags fattades det 5€ men det gjorde inget.
Vi lovade att komma förbi i veckan för att betala även om de sa att vi kunde betala allt nästa gång vi kommer för att äta. Men minnet är kort så jag föredrog att gå dit och betala av skulden innan vi alla glömmer av det!

Ikväll fick jag en bra nyhet och så upptäckte jag vem som spankulerar illegalt i mitt grönsaksland!

Det visade sig att skitgubben på Matthias jobb inte har COVID-19 och med tanke på att han inte har följt reglerna plus lite andra dumheter så kommer han få byta arbetsplats. Hos ett bemanningsföretag fungerar det lite annorlunda så han byter bara kund, men jag hoppas att det blir en läxa.

Den illegale grönsakslandsvandraren heter Lenny! Han ville åt mina körsbärstomater verkade det som. Han traskade helt sonika in bland morötter och purjolökar och snuffade.

Jag som har anklagat både katter och kompisen Blackie.
Han fick sig en uppläxning som hette duga om vad som anses respektlöst och inte i detta huset. Han lovade dyrt och heligt att inte göra om det, vi tog t.o.m. i tass på det! Så nu borde mina grönsaker vara ånyo i relativ säkerhet. 😝

2 kommentarer:

  1. Skitsnygg! Svampen alltså.

    När vi hade trädgård på sin tid så var Ulfie väldigt förtjust i att dra upp morötterna och äta dem direkt i landet :). Vår äldre hund Sandy åt körsbär. Det var ett problem för kärnorna kan vara giftiga för hundar som de går sönder i magen. Jag tog ner alla körsbärsbuskarna (det var vildkörsbär) och trodde jag hade löst problemen. Men de var härdiga historier och de växte upp som sly igen. Hon upptäckte att de kommit tillbaka först - jag upptäckte det först när hunden började ha en massa kärnor bajset...

    Trädgårdsskötsel - som inte är min forte till att börja med - var extra besvärligt med en hund som grävde gropar, grävde upp nyplanterade grejer för att äta gödslet runt dem och drog ner allt med frukt. Slutade med att alltihop blev ett månlandskap och jag gav upp.

    SvaraRadera
  2. Merci, merci! Diskandet (i kallvatten) blir så mycket roligare med en vattenmelonsvamp! Hundar är bra roliga, hade inte frukten i päronträdet suttit så högt upp hade jag nog trott att Lenny varit där och gnagt.
    Än så länge håller han sig till hallon och tomater verkar det som...

    SvaraRadera