fredag, september 11, 2020

Rattmuff på

Då har beslutet tagits... Från och med imorse klockan 06:00 måste vi (vuxna och barn från 11 år) bära ansiktsmask på alla allmänna platser mellan 06:00 och 22:00 i städer med fler än 10 000 invånare i Val d'Oise regionen.

I Taverny är vi runt 30 000 invånare, i Bessancourt, som ligger 10 meter från där vi bor är man bara 8000, så ingen mask nödvändig. Där getfarmen ligger i Chauvry är det rattmuff av men i St-Leu-La-Foret är det rattmuff på. När man löptränar eller cyklar är det rattmuff av, lite oklart för andra sporter...

Jag förstår att gränsen måste dras någonstans och 10 000 invånare låter som en rimlig gräns, men det har blivit väldigt mycket tjat... Konspirationsteorianhängare mot "fåren", Jag blir bara så trött på allt detta gnagande. Visst ska man vara kritisk, men man kan inte per automatik vara kritisk mot allt som inte är bekvämt eller gagnar en själv!

Att det ska vara så förbannat svårt att bara rätta sig efter bestämmelserna, särskilt som det gäller en månad än så länge.
Vill du gå utanför din trädgård mellan 06:00 och 22:00 så ska du bära en ansiktsmask, punkt slut!

Jag tänker inte ta några risker, det blir rattmuff på alla dagar i veckan mellan 06:00 och 22:00 i en månad.

På jobbet måste vi använda ansiktskydden vår arbetsgivare tillstår med, bär man en tygmask blir arbetsgivaren automatiskt underhållnings skyldig dvs. skyldig att tvätta eller på annat sätt garantera att den är ren så det är ju helt förståeligt att det inte funkar. Skyddet ska bytas var 4:e timma och slängas i speciella soptunnor.

Kanske inte årets julklapp men väl hösten hetaste och varmaste accessoar: Ansiktsmasken!
Jag måste göra små knutar på banden annars håller inte masken tätt...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar