måndag, september 21, 2020

Med buller & bång

Idag började Matthias och Papy Maurice att isolera nedervåningen i huset. Det revs balkar och inne (halv) väggar. De tidigare ägarna var väldigt förtjusta i att göra halva väggar i mexisten inne... 😖 Helt otroligt meningslöst, de tar upp plats och kapar perspektivet i rummet, men det var på 80-talet när huset byggdes.

Vi rev en bar när vi flyttade in, och den långa biten där kaminen var inbyggd rivdes i somras.
Det fanns en halv vägg mellan köket och vardagsrummet som är borta nu, dörren mellan köket och hallen (helt onödig) ska byggas för och så ska vi (Matthias & Co) sätta in en glasdel som ett slags "fönster" med frostade rutor för att få in ljus i hallen...

Det ska bli roligt att äntligen få lite ordning på nedervåningen. Lite mer i vår stil, utan murriga bruna färger och kork i hallen. Köket kommer att bli nästa steg.
Allt hänger ihop i ett enda rum så det blir svårt att inte göra om köket. IKEA kommer väl att få ett par besök antar jag.
Men först ska isolering upp, det ska spacklas, sandpappras och målas och sen ska en ny vedkamin in. Bara det kommer att ta tid, men det kommer att bli fint!

Matthias och hans pappa har försökt att få stopp på det där jäkla larmet men det sitter ett batteri i sirenen som tar vid varje gång strömmen slås av.
Det har tjutit av och på i en timma under eftermiddagen och varje gång det tjuter hoppar jag till... Inte roligt, varken för oss eller grannarna!
Lenny var så rädd att det riste i hela kroppen på stackar'n. Han sprang in och gömde sig bland mina blomkrukor i matkällaren och rev ner en hel massa saker i farten, men jag kunde inte bli arg på honom. Det är så synd att han blir så ofantligt rädd, jag undrar vad han kan ha upplevt som liten valp.

Nu verkar det som om de har fått tyst på det iallafall...

För att vara på den säkra sidan (jo, jo,
jag har lite humor kvar) s
å ska säkringen till varmvattenberedaren plockas ut i natt så att jag kan koppla av och sova gott igen. Jag sov inte särskilt gott i natt eftersom det bara är en tidsfråga innan det blir kortslutning i den igen.
Efter det sista strömavbrottet har Matthias dator lite svårt att starta så han var inte svår bedd.

På bilden ser ni hälften av allt bös som halva väggar och gammal isolering blev efter rivningen!

2 kommentarer:

  1. Stackars Lenny! Han behöver inte ha upplevt något alls. Våra hundar har båda blivit helt från vettet av brandlarmet som tjöt (när vi bodde i Colorado) och den yngre har ju bott med oss sen han bara var två månader gammal eller så. Tror bara det är fruktansvärt obehagligt för dem med tanke på hur mycket känsligare deras öron är än våra :(.
    Låter bra med husrenoveringarna! Stökigt men det blir säkert fint när det blir klart.

    SvaraRadera
  2. Ja den stackar'n var inte sig själv på hela dagen igår. Jag tror ändå att han har upplevt någonting för att när ett larm (som liknar vårt) går ett kvarter bort och är knappt hörbart blir han lika rädd och vill bara gå och gömma sig. När vårt går så är det säkert också pga volymen, det måste göra ont i öronen. Lenny har haft ett ganska taskigt liv innan Matthias och han hittade varandra. Idag har han kunnat ta det lugnt för inte ett enda larm har gått, så skönt för öronen!

    SvaraRadera