söndag, november 08, 2020

Och lugnet sänkte sig...

...över förorten...
Det har inte blivit mycket gjort idag. Jag kände mig om möjligt ännu slöare idag än igår. Det blev lite slösurf på morgonkvisten innan vi tog den traditionsenliga utflykten till Castorama för att köpa material som fattas till den kommande veckans renovering.

Jag stickade på min snood, jag måste byta nystan snart och det syter jag för, som mormor skulle ha sagt, och drack kaffe.

Det blev en lätt städning av köket där jag äntligen fick loss knopparna på spishällen. Jag har försökt flera gånger tidigare men det har varit stört omöjligt utan att ha sönder dom. Men idag lossnade det! Det var en syn för gudarna kan man säga... Familjen som bodde här innan kan inte ha gjort rent dom en enda gång. Hu! Men nu ta mig sjutton är det som en ny spishäll med nya knoppar.

Jag passade på att "slänga in" ett par kycklinglår i ugnen med senap och soja marinad. De får stekas i ugnen i lerfat i 1,5 timma så att köttet ramlar av sen. Det blev morötter från trädgården som jag drog upp tidigare på morgonen. Krokiga och inte särskilt stora men de var allt fina!
Till mig tänkte jag göra en grönsakssoppa på potatis, morötter, zucchini (från grannes trädgård), purjolök (inte min egen än, de ser rackarns små ut i grönsakslandet än...) och kålrötter. Jag älskar kokta kålrötter, Matthias och jag nästan slåss om dom när jag gör en grönsakssoppa!

I eftermiddag var vi och hälsade på Matthias föräldrar lite snabbt, med COVID avstånd... Det är det absolut tråkigaste i allt detta, att man inte kan träffa nära och kära och kompisar som förut.
Visst, Zoom, Teams, WhatsApp och alla andra teknologiska möjligheter är väl toppen men fasen, en kram skulle allt sitta bra!
Jag har nästan börjat att sakna kindpussarna!

Nästa vecka jobbar jag bara måndag och tisdag, onsdag är det helgdag i Frankrike, slutet på 1:a världskriget, sen har jag tagit två dagar ledigt.
Vad ska man hitta på då tro? Städa / röja på kontoret kanske? 😐

Dagens resa går till hamnen i Träslövsläge och en belysning som finns på en pir. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar