onsdag, november 25, 2020

Tre steg

Vi satt bänkade framför TV:n klockan 20:00 som säkert majoriteten av det franska folket gjorde.
Det har pratats om vad presidenten skulle tillkännage igår kväll i flera dagar i pressen så det var ingen överraskning direkt.

Restriktionerna ska lättas på i tre steg.
Från och med lördag kommer alla butiker som tidigare varit stängda att kunna hålla öppet. Gudstjänster får hållas med en gräns på 30 personer, vi kommer att få röra oss i en radie på 20km runt hemmet och i tre timmar. Man ska fortfarande använda beviset på appen eller papper när man går ut.
Presidenten vädjade till alla fransmän att ta ansvar och inte släppa på vaksamheten.

Den 15:e december kommer restriktionerna ytterligare att lättas om antalet nya fall per dag går ner till 5000 om dagen.
Då kommer vi att kunna resa inom rimliga gränser och då kanske vi kommer att kunna fira jul med Matthias syster och syskonbarnen.

Det tredje och sista steget kommer den 20:e januari. Då kommer restauranger, barer, nattklubbar, nöjesparker och skidorter att kunna öppnas, OM vi fortfarande ligger på 5000 nya fall om dagen.

Man kan tycka vad man vill om President Marcon och hans politik. Jag tycker själv att han är tydlig i sina tal även om reglerna inte alltid är så tydliga eller lätta att följa.
Han talar till alla men lyckas ändå att vara personlig.

Jag tycker också att krisen hanteras relativt väl i Frankrike med tanke på hur lite vi vet om viruset och hur lite som kan förutse vad som ska eller kommer att hända.

Jag håller naturligtvis inte med om allt men det gör man ju nästan aldrig. Är man inte överens får man välja det alternativ som man tycker är bäst.

1 kommentar: