torsdag, januari 12, 2017

Kimchi & Macaron

På västfronten intet nytt...
Dagen blev upphackad på grund av ett migränanfall på morgonen. Vid 8-tiden mådde jag bättre och kunde gå till jobbet men jag hade ett möte klockan 9:00 så det blev några timmar hemma och eftermiddagen på jobbet.

För att inte förlora mer tid passade jag på att köpa med mig lunch när jag passerade Paul på Gare du Nord. Jag provade deras macaron caramel au beurre salé förra veckan och det var ta mig tusan den godaste macaron som jag någonsin ätit och då ska man veta att jag egentligen inte gillar macarons. Jag var ju bara tvungen att prova igen! Så god!

Jag hade planerat att göra ett stopp på K-Mart på rue St Anne, Paris "little Japan", innan jag åkte hem ikväll.
På rue St Anne ligger en hel del mycket bra asiatiska restauranger, de flesta japanska.
Jag var ute efter gochugaru, det koreanska röda chili pulvret, för jag ska nämligen prova att sätta kimchi i helgen.

Jag har längtat efter att prova ganska länge nu, men Jenny Neikells bok "Fermentera mera" gjorde att jag inte kunde vänta längre.
Däremot är det ganska svårt att få tag i gochugaru, men jag lyckades! Fortsättning följer!

På väg till K-Mart går man förbi Hôtel Du Louvre, om man har tur och det hade jag ikväll!





2 kommentarer:

  1. Jag tycker det är väldigt svårt att sätta ord på allt (det är väl därför jag bara är fotograf). Men det har inte du. Du beskriver din vardag så innehållsrikt och dina bilder är underbara. Så roligt att läsa. Un abrazo gigante från din mammas syster. Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och jag som tycker att det blir ganska platt över lag! Det är roligt att veta att jag inte är ensam här inne...

      Radera